Našli način kako će Ivici zadati novi udarac

Njemački skijaš Felix Neureuther pozvao je na ukidanje kombinacijskih utrka u Svjetskom kupu. O ovom potezu koji bi najviše naštetio kompletnim skijašima kao što je naš Ivica Kostelić govori se već govori nekoliko godina, a dosad su na tome najviše inzistirali Austrijanci.

“Iz sportskog kuta gledanja, superkombinacija nije posebno značajna. A ni na televiziji ne izgleda lijepo kad spustaši voze slalom”, izjavio je za Sport1 skijaš koji je dosad u Svjetskom kupu ostvario dvije pobjede, u slalomima u Kitzbühelu i Garmisch-Partenkirchenu 2010.

Zanimljivo, ne računajući slalom, jedino postolje u karijeri uhvatio je baš u superkombinaciji, lani u Banskom, no bez obzira na to, smatra da je toj disciplini prošlo vrijeme i da bi u Svjetskom kupu trebalo biti puno više gradskih utrka.

“Uvijek je lijepo i impresivno skijati u gradu. Nažalost, ove je godine otkazana utrka u Münchenu, ali Moskva nam nudi novu priliku. Ozračje je na takvim utrkama posebno, dijelom i zbog toga što su navijači toliko blizu akciji”, dodao je Neureuther.

Naravno, ovakva promjena najviše bi naštetila Ivici Kosteliću, koji je neprikosnoveni kralj kombinacije, što je dokazao i ove godine, osvajanjem Malog kristalnog globusa.

Skijaše predstojeći vikend očekuju slalom i veleslalom u Banskom, a u utorak je na rasporedu paralelni slalom u Moskvi.

Povratak na Net.hr