PROFESORI SKIJANJA

NAJBOLJI SKIJAŠ DANAŠNJICE ODAO POČAST KOSTELIĆU: ‘Vodili smo velike borbe, impresionirao me vrhunskom tehnikom’

Marcel Hirscher je jučerašnjom pobjedom u veleslalomu u Kranjskoj Gori osigurao peti uzastopni Veliki kristalni globus. Austrijanac je time ponovio uspjeh Marca Girardellija koji je također bio peterosruki ukupni pobjednik u Svjetskom kupu.

Uoči današnjeg slaloma, Hirscher, koji je osvojio i Mali kristalni globus u veleslalomu, prisjetio se velikih dvoboja s Ivicom Kostelićem, koji je posljednji osvajač Velikog kristalnog globusa prije Austrijančeve dominacije. Bilo je to 2011. godine nakon koje je krenula Hirscherova era.

‘Bilo je lijepo skijati s Ivicom’

Uoči možda i posljednjeg Ivičinog nastupa na Podkorenu, najbolji skijaš današnjice prisjetio se velikih dvoboja s Kostelićem.

“S Ivicom je uvijek bilo prijateljski i lijepo skijati. Impresionirao me vrhunskom tehnikom, posebno u slalomu”, izjavio je Hirscher za HRT.

Pamtimo Kostelićevu raspravu s Hirscherom oko “haklanja” koje se često znalo događati Austrijancu.

Rasprave oko ‘haklanja’

“Bilo je puno velikih borbi između nas, posebno u mojim počecima kada sam ušao u prvu jakosnu skupinu u slalomu. Imali smo raspravu oko haklanja…  Ivicu sam bolje upoznao van staze. Dobar je dečko i želi sve najbolje sportu”.

Od Podkorena bi se danas trebala oprostiti dvojica još dvojica skijaša.

“Koliko sam čuo Austrijanac Reinfried Herbst i Talijan Cristian Deville također se sutra opraštaju. Reći ću im zbogom i nadam se da ćemo se vidjeti na utrkama u njihovim zemljama, kao na primjer, Ivicu na Sljemenu”, zaključio je Hirscher.

Nastupaju Zubčić i Vidović

Na Pokalu Vitranc nastupit će trojica hrvatskih skijaša, uz Ivicu Kostelića još Filip Zubčić i Matej Vidović koji će imati startni broj 53. Kostelić će nastupiti s brojem 59, Zubčić s 67.

Prva vožnja počinje u 9.30 sati, druga je u 12.30.

Povratak na Net.hr