NAJBOLJI HRVATSKI SKIJAŠ PRIZNAO ŠTO MU SE DOGODILO U UTRCI: / 'Čudio sam se u cilju kad sam ušao'

Image
Foto: Profimedia

'Današnji rezultat je dosta solidan, s obzirom na to da nisam baš zdrav'

19.1.2020.
15:48
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji je osvojio 18. mjesto na današnjem slalomu voženom u švicarskom Wengenu bio je zadovoljan rezultatom, a izjavio je da je bio iznenađen rezultatom u prvoj vožnji, za koji je mislio da mu neće biti dovoljan za ulazak u drugu vožnju, zbog pogreške koju je napravio.

Image
ZUBČIĆ ODLIČAN U PRVOJ VOŽNJI SLALOMA U WENGENU: /

Ostali Hrvati neće ovu utrku pamtiti po dobrom

Image
ZUBČIĆ ODLIČAN U PRVOJ VOŽNJI SLALOMA U WENGENU: /

Ostali Hrvati neće ovu utrku pamtiti po dobrom

'Današnji rezultat je dosta solidan'

"Današnji rezultat je dosta solidan, s obzirom na to da nisam baš zdrav. Bio sam bolestan zadnjih par dana", rekao je Zubčić koji se s bodovima osvojenim u Wengenu probio ispred Istoka Rodeša na ljestvici najboljih slalomaša u ovoj sezoni, jer je bio jedini od hrvatskih skijaša koji je izborio mjesto u drugoj vožnji, što ga je iznenadilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prva runda je bila iznenađujuće dobra'

"Prva runda je bila iznenađujuće dobra. Napravio sam ogromnu grešku pa sam se zato i čudio u cilju, jer sam mislio da teško mogu s takvom greškom ući u trideset, ali skijanje je bilo na rubu."

Riskantnom vožnjom, u kojoj se nekoliko puta spašavao od ispadanja, Zubčić je ostvario 19. vrijeme na prvoj stazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi lauf sam solidno skijao, ali je tu malo pridonijela bolest pa sam izgubio malo snagu u srednjem dijelu", rekao je Zubčić za vožnju kojom je na kraju ostvario pomak za jedno mjesto, iako je u cilj ušao kao peti u tom trenutku.

'Bodovi su tu. Od sljedeće utrke startam 32.'

No, što zbog pogrešaka, što zbog lošijih nastupa onih koji su bili ispred njega u prvoj vožnji, Zubčić je na kraju završio na 18. mjestu i izjednačio rezultat ostvaren prije tjedan dana u Adelbodenu, kojim je po peti put u karijeri, a treći put ove sezone, osvojio slalomske bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bodovi su tu. Od sljedeće utrke startam 32., tako da više nema viš

e kalkuliranja u slalomu, treba se skijati punim gasom", zaključio je Zagrepčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, preostala četvorica hrvatskih predstavnika neće pamtiti ovogodišnji nastup u Wengenu po dobrome. Istok Rodeš i Elias Kolega su ostvarili identično vrijeme (53.26) u prvoj vožnji, što je bilo dovoljno za diobu 35. mjesta. Za plasman u drugu vožnju trebao im je 17 stotinki bolji rezultat.

Samuel Kolega 46. u prvoj vožnji

Samuel Kolega je nakon velike pogreške prije trećeg prolaza stigao do cilja zaostavši za najbržim 6.82 sekundi, što mu je bilo dovoljno za pretposljednje, 46. mjesto u prvoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matej Vidović je izletio sa staze prije drugog prolaznog vremena i našao se među 25 skijaša koji nisu došli do cilja prvog 'laufa'.

Već za tjedan dana svi će imati novu priliku za popravljanje dojma, kad je na rasporedu još jedan slalomski klasik na stazi u austrijskom Kitzbuehelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo