Veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu!

Francuska 30-godišnja skijašica Marion Rolland nova je svjetska prvakinja u spustu. Na smotri u austrijskom Schladmingu trijumfirala je s vremenom od jedne minute i 50 sekundi.

10.2.2013.
16:03
VOYO logo

Do najvećeg uspjeha u karijeri, francuska skijašica koja nikada nije pobijedila u Svjetskom kupu, iako se dva puta penjala na pobjedničko postolje, stigla je sa startnim brojem 22. Na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu prije četiri godine osvojila je peto mjesto u ovoj disciplini.

Dugo vremena je vodeću poziciju držala Talijanka Nadia Fanchini sa startnim brojem 2. Na kraju je osvojila srebrnu medalju, jer je Rolland bila brža od nje za 16 stotinki sekunde. Do trećeg mjesta i druge medalje na ovom Svjetskom prvenstvu stigla je Njemica Maria Höfl-Riesch, koja je za pobjednicom zaostala 70 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ledenoj i selektivnoj stazi Streicher dugačkoj 3.050 metara, uz temperaturu od -10 Celzijevih stupnjeva, Slovenka Tina Maze, dominantna figura Svjetskog kupa ove sezone, te osvajačica zlata u superveleslalomu i srebra u super-kombinaciji na ovom prvenstvu, nije uspjela osvojiti i treću medalju u trećem nastupu u Schladimngu, iako je gornji dio staze odradila vrlo dobro. No, u donjem je pokvarila nastup, te je utrku završila na sedmom mjestu, sa sekundom i 21 stotinkom zaostatka za pobjednicom.

Jedina hrvatska predstavnica Andrea Komšić, sa startnim brojem 40 je osvojila 36 mjesto uz 9 sekundi i 53 stotinke zaostatka za najbržom. Imala je najlošije vrijeme od skijašica koje su stigle do cilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Marion Rolland (Fra) 1:50.00 2. Nadia Fanchini (Ita) +0.16 3. Maria Höfl-Riesch (Nje) +0.70 4. Kamer (Švi) +0.74 5. Mancuso (SAD) +0.85 6. Cook (SAD) +0.91 7. Maze (Slo) +1.21 … 36. Komšić (Hrv) +9.53

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo