Ligety pobjednik, Kostelic dozivio novo razocaranje

Americki skijas Ted Ligety pobjednik je veleslaloma Svjetskog kupa koji se vozio u americkom zimovalistu Beaver Creeku, a to mu je 23. veleslalomska pobjeda u karijeri.

8.12.2014.
9:27
VOYO logo

Dvostruki olimpijski prvak u veleslalomu Ligety je vrhunskom izvedbom u drugoj voznji dosao do pobjede nakon sto je prvu utrku okoncao kao cetvrti. Drugi je bio Francuz Alexis Pinturault (+0.18), a treci pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher (0.60), dok je veteran Benjamin Raich (36), koji je vodio nakon prve sutrke, nakraju zauzeo cetvrto mjesto.

Vodeci skijas svijeta Norvezanin Kjetil Jansrud bio je 16., ali je zadrzao ukupno vodstvo s 412 bodova. Drugi je Hirscher s 240, a treci Austrijanac Hannes Reichelt (207).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski skijas Ivica Kostelic zauzeo je 58. mjesto u prvoj voznji. Kostelic je s vrlo visokim startnim brojem 65 buducu stazu na kojoj ce se dogodine voziti Svjetsko prvenstvo prosao s velikim zaostatkom od 4.40 sekundi za vodecim Austrijancem Benjaminom Raichom. Bio je daleko od plasmana u drugu voznju, te je tako nastavio sa serijom losih rezultata jer je u dosadasnjem dijelu sezone ubiljezio tek jedan jedini bod. Drugi hrvatski predstavnik Sebastian Brigovic bio je 60. s zaostatkom od 5.12 sekundi.

Svicarska skijasica Lara Gut pobijedila je na superveleslalomu Svjetskog kupa u Lake Louiseu, te ubiljezila 11. pobjedu u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gut (23) je slavila ispred favoritkinja Amerikanke Lindsey Vonn (+0.37) i Slovenke Tine Maze (+0.81), koje su pobijedile na dva spusta odrzana u ovom kanadskom zimovalistu u petak i subotu. Zahvaljujuci trecem mjestu Maze je preuzela vodstvo u ukupnom poretku, a Vonn je u subotu pobijedila nakon cak 22 mjeseca i povratka skijanju poslije teske ozljede i dvije operacije. Maze vodi s 380 bodova ispred Austrijanki Anne Fenninger (263) i Kathrin Zettel (250).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo