KRAJ KARIJERE JEDNOG OD NAJVEĆIH: / Osebujni Bode Miller napokon je shvatio da mu je dosta skijanja

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Legendarni američki skijaš Bode Miller (40), osvajač šest olimpijskih medalja, objavio je u utorak kako odlazi u sportsku mirovinu.

31.10.2017.
19:33
Screenshot
VOYO logo

Miller je posljednji put skijao na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku 2015., ali nikad nije potvrdio kraj karijere. Štoviše, najavio je da se ove sezone vraća u Svjetski kup, ali u konačnici se predomislio i u utorak objavio umirovljenje.

Pobjeđivao u svim disciplinama

"Imao sam dugačku karijeru, ali više ne uživam u skijanju", prenosi CNN Millerovu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osebujni Miller, otac četvero djece, 2010. je u Vancouveru osvojio olimpijsko zlato u kombinaciji, a osim toga, ima još tri srebra i dvije bronce. Četiri je puta bio svjetski prvak i dvaput osvajač Velikog globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo jedan skijaš, Austrijanac Benjamin Raich, ima više nastupa (441) u Svjetskom kupu od Millera (438), a s 33 pobjede u ovom natjecanju Amerikanac je na osmom mjestu vječne ljestvice. Jedan je od samo petorice skijaša koji su tijekom karijere slavili u svih pet disciplina u Svjetskom kupu - ima devet pobjeda u veleslalomu, osam u spustu, šest u kombinaciji te po pet u slalomu i super G-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo