Kostelić pokvario odličan dojam

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić je nakon prve vožnje veleslaloma u Alta Badiji bio deveti, ali je u nastavku natjecanja pokvario plasman. Na kraju je zauzeo 17.

18.12.2011.
14:13
VOYO logo

Šesta je to pobjeda Blardonea u karijeri u Svjetskom kupu i svih je šest ostvario u veleslalomu. Polovicu od njih je proslavio baš ovdje u Alta Badiji gdje je pobjeđivao još 2005. i 2009. godine.

Ove se godine nije činilo da će Blardone slaviti jer je bio tek šesti nakon prve vožnje, ali je zato drugi lauf odradio fantastično. Izdržao je nalete svih suparnika nakon njega, pa je tako odbio i napade dvojice najboljih ovosezonskih veleslalomaša, Teda Ligetyja i Marcela Hirschera, koji su bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje. No, Ligety je završio kao četvrti, a Hirscher kao peti na kraju, a između njih i pobjednika su se ugurala još dva Austrijanca - drugi je bio Hannes Reichelt, a treći Philipp Schörghofer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbrži je bio Ted Ligety koji već nekoliko godina dominira ovom disciplinom. Isto tako, kao što je to običaj ove sezone, najveća mu je prijetnja mladi Austrijanac Marcel Hirscher koji je nakon prve vožnje drugi sa 49 stotinki zaostatka.

Treći je Norvežanin Svindal, četvrti Austrijanac Schörghofer, a peti još jedan austrijski skijaš Reichelt, koji je ujedno posljednji natjecatelj koji broji manje od sekunde zaostatka za Ligetyjem.Recimo da drugi hrvatski predstavnik u ovoj utrci, Dalibor Šamšal, nije uspio doći do cilja u prvom laufu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stazu za prvu vožnju postavio Ante Kostelić, trener i otac aktualnog pobjednika Svjetskog kupa Ivice. Svjetski kup skijaša, veleslalom u Alta Badiji:

1. Massimiliano Blardone (Ita) 2:46.49 2. Hannes Reichelt (Aut) +0.35 3. Philipp Schörghofer (Aut) +0.57 4. Ted Ligety (SAD) +0.58 5. Marcel Hirscher (Aut) +0.71 ... 17. Ivica Kostelić (Hrv) +2.85 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni redoslijed: 1. Aksel Lund Svindal (Nor) 416 2. Beat Feuz (Švi) 360 3. Ted Ligety (SAD) 359 4. Marcel Hirscher (Aut) 325 5. Hannes Reichelt (Aut) 310 ... 9. Ivica Kostelić (Hrv) 184 ... Austrijska skijašica Marlies Schild i dalje nema nikakve konkurencije u slalomu. Pobijedila je i ove nedjelje u utrci kojoj je domaćin bio Courchevel, a razlika koju je napravila pred konkurencijom govori o posvemašnjoj dominaciji...

Pobijedila je Schild sa čak sekundom i 87 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Finkinju Tanju Poutiainen. Druga je ovo ovosezonska slalomska pobjeda za Schild u drugom nastupu, a ukupno je u karijeri ovim došla do već 31. slavlja u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo