Kostelić diskvalificiran u Kranjskoj Gori!

Ivica Kostelić je u Kranjskoj Gori imao priliku potvrditi slalomsku titulu, no u drugoj vožnji 'haklao' je vrata i ostao bez bodova.

6.3.2011.
15:53
VOYO logo

Prvu vožnju je Ivica Kostelić odradio dobro i završio na 11. mjestu, sa +0.65 sekundi zaostatka za vodećim Axelom Baeckom. Hrvatski skijaš nije završio u vrhu, no taman prije nego što se spustio niz stazu sa startnim brojem 7, uz ime jedinog konkurenta za slalomski Kristalni globus, Jean-Baptiste Grange, pojavila se 'zvjezdica'. Francuz je diskvalificiran jer je nagazio na jedna vrata.

Na kraju prve vožnje prvih 15 skijaša bilo je nagurano u nešto više od jedne sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je Grange diskvalificiran, bacit ću se na glavu jer drugim mjestom osiguravam slalomski globus", rekao je Ivica uoči druge vožnje, koju je započeo s 29 stotinki prednosti nad Slovencem Valenčičem, vodećim u tom trenutku.

Na prvom prolazu ostao samo na tri, a na drugom su se stotinke skroz istopile. Ipak, dobra vožnja donijela mu je prednost od 35 stotinku u cilju, no nije Ivek niti pokušao stati na poziciju za vodećeg skijaša, odmah je znao da je pogriješio. I kraj njegovog imena pojavila se 'zvjezdica' što je značilo i diskvalifikaciju. I on je, kao i Grange, 'haklao' vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio je Austrijanac Mario Matt, drugi je bio Amerikanac Nolan Kasper, a treći Šveđanin Baeck. Ivica i dalje ispred Grangea u slalomskom poretku ima 36 bodova prednosti (478), a vozit će se još jedna utrka i to na ona na završnici u Lenzerheideu.

Ukupni poredak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. IVICA KOSTELIĆ (CRO) 1307 2. Didier Cuche (ŠVI) 725 3. Aksel Lund Svindal (NOR) 722 4. Silvan Zurbriggen (ŠVI) 703 5. Carlo Janka (ŠVI) 674 ...

Poredak slaloma:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. IVICA KOSTELIĆ (CRO) 478 2. Jean-Baptiste Grange (FRA) 442 3. Andre Myhrer (ŠVE) 383 4. Mario Matt (AUT) 327 5. Marcel Hirscher (AUT) 326 ...

Svjetski kup se nastavlja sljedeći tjedan s dva spusta i superveleslalomom u norveškom Kvitfjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo