Kostelić: 'Bio je to scenarij kao iz vesterna'

Dvije smirene i precizne vožnje odvele su Ivicu Kostelića do 12. pobjede u klasičnom slalomu i do ukupno 20. pobjede u Svjetskom kupu. Nakon što je u austrijskom Flachauu proslavio svoje 45.

23.12.2011.
14:12
VOYO logo

"Dvadeseta pobjeda lijep je jubilej. Kao dijete nisam se nadao da ću ikad imati toliko pobjeda u Svjetskom kupu", rekao je Ivica.

Dan prije utrke s Myhrerom pjevao je "Tiha noć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Organizatori su tražili od nas da nešto otpjevamo, pa smo izabrali najpoznatiju Božićnu pjesmu na svijetu. Onda smo shvatili da ne znamo tekst pa smo brzo prešli na la-la-la!", prepričao je Kostelić.

A ponajbolji i najzabavniji skijaš svijeta kao klinac je mogao samo sanjariti o tome da u dvoboju "biti ili ne biti" pobijedi američkog kauboja. A dogodilo se to 9. ožujka 2002. godine na istom ovom skijalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj dvoboj s Bodeom Millerom bila mi je najuzbudljivija utrka u karijeri. Sreli smo se pri ogledu prve staze i prisjetili se tog dana. Bio je to scenarij iz vesterna, utrka u kojoj se u 50 sekundi odlučuje pobjednik cijele sezone. Ja sam na startu, na crkvi zvoni podnevno zvono, nedostajala je još jedino glazba Enija Morriconea", zaključio je naš najbolji skijaš.

Ivica je tada bio brži za 23 stotinke nakon čega je osvojio slalomski globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike