VIDEO: / Kakav ludi rasplet! Razočaranje za Kostelića, velika sreća za Hirschera

Austrijski skijaš Marcel Hirscher osvojio je zlato u kombinaciji na SP-u u Beaver Creeku zahvaljujući sjajnoj vožnji slaloma.

8.2.2015.
15:46
VOYO logo

Nadali smo se kako bi Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim mogli uzeti medalju u kombinaciji na SP-u u Beaver Creeku. Međutim, ništa od hrvatskih lica na postolju. Ivica je kombinaciju završio kao ukupno dvanaesti, dok je Natko nije uspio završiti slalomsku vožnju. Kostelić je ostvario prvobitnu namjeru i u spustu se, doduše jedva, ugurao među prvih 30. (29. mjesto), no u slalomskoj vožnji bio je prespor. Zagrepčanin, tako, nije uspio obraniti srebro otprije dvije godine iz Schladminga. Iako je imao dobru startu poziciju za slalomsku vožnju, krenuo je treći sa starta, nije uspio iskoristiti još uvijek dobro očuvanu stazu.

Već nakon dvije trećine svoje slalomske vožnje bio za sekundu sporiji od Hirschera i bilo je jasno kako će ostati bez medalje. Ciljem je prošao sa 1.05 sekundi slabijim vremenom od Austrijanca, te je na kraju pao na 12. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je veliki hrvatski skijaš propustio osvojiti i svoju posljednju medalju u karijeri na SP-ima. Kostelić je ostao na samo jednom srebru u kombinaciji sa svjetskih prvenstava, dok je u ovoj disciplini osvojio tri srebrne medalje na olimpijskim igrama (Torino 2006, Vancouver 2010, Soči 2014).

Što se tiče Zrnčića-Dima, on je u spustu bio brži od Ivice (a obojica i od slavljenika Marcela Hirschera), ali je u utrci slaloma izletio sa staze prije prvog mjerenja vremena. Šteta, baš šteta! A kad se samo sjetimo Zrnčića-Dima prije šest godina kada je sve iznenadio broncom u kombinaciji na SP u Val d'Isereu. A sad je nakon 24. mjesta u spustu u slalomsku vožnju krenuo potpuno dekoncentrirano i kiksao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala dva hrvatska predstavnika, Max Ullrich i Istok Rodeš zauzeli su 28., odnosno 36. mjesto. Ullrich je za Hirscherom zaostao 5.18, a Rodeš 8.19 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, uzbuđenja nije manjkalo za sve ljubitelje skijanja u Hrvatskoj koji su pratili kombinaciju. Jer, Marcel Hirscher je uspio napraviti malo čudo i preskočiti čak trideset skijaša, te tako osvojiti zlato. Hirscher je, tako, postao prvi Austrijanac nakon velikog Benjamina Raicha kojemu je to uspjelo u kombinaciji na SP-ima. Nakon spusta je za vodećim Jansrudom Hirscher zaostajao 3.16 sekundi, ali sve je to uspio nadoknaditi, te ostvariti još 19 stotinki prednosti.

Srebro je uspio osvojiti Norvežanin Kjetil Jansrud, koji je zahvaljujući odličnoj vožnji spusta izgurao s drugoga mjesta Amerikanca Teda Ligetyja, koji je do zadnjeg trenutka imao srebro u rukama. Branitelj naslova iz Schladminga Ligety je također odlično odvezao slalom u koji je krenuo odmah nakon Hirschera, ali izgubio je srebro za kojim se tresao čitavu slalomsku utrku. Tako blizu, a tako daleko, rekli bi smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je kombinacija imala i svoju crnu stranu. Naime, utrka spusta je nakratko bila prekinuta zbog teškog pada češkog skijaša Ondreja Banka koji je fantastično skijao do posljednjeg i najvećeg skoka, gdje mu je prije ulaska u skok otpala skija i došlo je do teškog pada. Skijaš je ostao ležati, a tribine su tad bile zanijemile. Svi su se primili za glavu.

Ipak, u bolnicu je stigao pri svijesti, a prve informacije govore kako je Čeh zaradio "samo" potres mozga, slomljenu čeljust, i ogrebotine po tijelu. Ipak, ostao je na promatranju preko noći, čisto da ne bi došlo do dodatnih komplikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Marcel Hirscher (Aut) 2:36.10 2. Kjetil Jansrud (Nor) 2:36.29 3. Ted Ligety (SAD) 2:36.40 4. Romed Baumann (Aut) 2:36.48 5. Alexis Pinturault (Fra) 2:36.51 6. Carlo Janka (Švi) 2:36.80 7. Andreas Romar (Fin) 2:36.93 8. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 2:36.96 9. Thomas Mermillod Blondin (Fra) 2:36.99 10. Dominik Paris (Ita) 2:37.13 11. Matthias Mayer (Aut) 2:37.14 12. IVICA KOSTELIĆ (HRV) 2:37.15 ---------------------------------------------- 28. MAX ULLRICH (HRV) 2:41.28 36. ISTOK RODEŠ (HRV) 2:44.29

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo