JOŠ MALO: / Nova sezona Svjetskog skijaškog kupa počinje 17. listopada u Soeldenu

Image
Foto: Profimedia

Skijašice će voziti prvi veleslalom sezone 17. listopada, tjedan dana prije nego što je uobičajeno

3.10.2020.
13:00
Profimedia
VOYO logo

Alpski skijaši otvorit će sezonu Svjetskog kupa 2020./21. za dva tjedna veleslalskim utrkama u Sőldenu.

Skijašice će voziti prvi veleslalom sezone 17. listopada, tjedan dana prije nego što je uobičajeno, na ledenjaku Rettenbach, nakon čega će 18. listopada uslijediti veleslalomska utrka za muškarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Sőldena stanka od gotovo mjesec dana

Nakon Sőldena uslijedit će stanka od gotovo mjesec dana, kada će se karavana ponovno zaustaviti 13. i 14. studenog u Austriji (Lech / Zürs) u noćnom paralelnom veleslalomu. Zbog pandemije koronavirusa otkazana je sjevernoamerička Svjetskog skijaškog kupa.

Tada se putevi skijaša i skijašica razilaze. Skijašice čekaju dva slaloma u finskom Leviju u studenom, dok će alpski skijaši u prosincu boraviti u Val d'Isereu gdje će voziti dva veleslaloma, spust i superveleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u veljači u Cortini d'Ampezzo (od 8. do 21. veljače), a sezona će završiti finalom Svjetskog kupa koje će se održati od 17. do 21. ožujka u Lenzerheideu.

Osim utrka u Yanqingu u Kini, gdje će se održati 'generalka' za brze discipline za Zimske olimpijske igre 2022. u Kini, nisu planirane druge utrke na drugim kontinentima. Sve preostale utrke održat će se na starom kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Svjetskom kupu ove sezone nema alpske kombinacije

Skijaši imaju u privremenom rasporedu FIS-a 39 utrka, a skijašice 35. U Svjetskom kupu ove sezone nema alpske kombinacije, jedina takva utrka u toj disciplini vozit će se na Svjetskom prvenstvu.

Na kalendaru za skijašice nalazi se osam spustova, sedam superveleslaloma, devet veleslaloma, devet slaloma i dvije paralelne utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijaši imaju devet spustova, sedam superveleslaloma, deset veleslaloma, 11 slaloma i dvije paralelne utrke.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo