JANICA I IVICA U HOLLYWOODU: / "Jednog dana ću ovo moći pokazati svojoj djeci"

Image
Foto: HRT

Dokumentarni film Gnothi Seauton autora Brune Kovačevića, rukovoditelja Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji, doživio je svoju svjetsku premijeru u Los Angelesu.

8.2.2016.
10:45
HRT
VOYO logo

Na premijeru filma Gnothi Seauton na opće oduševljenje publike doputovali su Janica i Ivica Kostelić sa suprugom Elin. Bile su tu i brojne poznate osobe iz hrvatskoga, ali i američkoga sportskog, glumačkog i društvenog života, među ostalima hrvatski konzul u Los Angelesu Siniša Grgić, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, producent filma Krešimir Renzo Prosoli, dobitnik Emmyja i distributer filma Gnothi Seauton za američko tržište Jonathan Lee Smith, glumci Danny Arroyo i Jane Park Smith, dvostruki dobitnik Oscara Leslie Dilley i mnogi drugi.

"Bilo je suza i smijeha"

"Svjetska premijera filma prošla je odlično, ekipa je vrlo zadovoljna reakcijom američke publike u Hollywoodu koja je prepoznala nevjerojatan sportski podvig Ivice i Janice Kostelić. Bilo je lijepo tijekom projekcije, bilo je suza i smijeha nakon projekcije kad su gosti okružili našu ekipu i u vrlo emotivnome razgovoru izrazili svoje oduševljenje načinom na koji su Kostelići pomicali granice", rekao je Bruno Kovačević i dodao kako sljedećih nekoliko dana slijede razgovori s producentima koji bi film mogli odvesti na svjetske televizije i festivale, a ne krije ni želju da se na osnovi ovoga dokumentarca snimi i igrani film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo sam sretna. Jednoga dana moći ću pokazati svojoj djeci čime sam se bavila i što smo postigli u životu njihov ujak i ja. Nadam se da će im to biti poticaj da i oni takvo nešto postignu", izjavila je Janica Kostelić nakon projekcije filma u Los Angelesu.

Image
Foto: HRT
Image
Foto: HRT

Leslie Dilley, umjetnički direktor koji je radio na filmovima Ratovi zvijezda, Mirotvorac, Šalji dalje, Bezdan, Alian, Indiana Jones i mnogim drugima, izjavio je da je film uistinu poseban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Film obiluje sjajnim kadrovima i slikom. Sama priča o sportskim postignućima brata i sestre nevjerojatna je. Jednom riječju - čudesno", rekao je.

Upoznati samoga sebe

Podsjetimo na to da su prvi kadrovi filma snimljeni kad je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju, na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro. Kovačević ne krije ponos zbog filma i kaže kako je velika stvar zaustaviti vrijeme u jednome trenutku, pogotovo kad je riječ o uspjehu hrvatskoga sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HRT
Image
Foto: HRT

"Nijedna obitelj nije osvojila deset olimpijskih medalja, nikad od 1896. od početka Olimpijskih igara (zimskih i ljetnih) brat i sestra nisu osvojili toliko olimpijskih medalja", dodao je Kovačević.

Za ime filma autor je izabrao izreku Gnothi Seauton koja je upisana na zidu Apolonova hrama u Delfima, a u prijevodu znači - upoznati samoga sebe. Koproducent filma je Hrvatska radiotelevizija, a producent Real grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo