Ne ide, pa ne ide

IVICE, KAKO DALJE? Nije lako gledati Kostelića u ovakvom izdanju

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobijedio je na trećemu slalomu Svjetskog kupa održanog u talijanskom zimovalištu Santa Caterini.

Hirscher je uspio doći do 36. pobjede u karijeri i prve slalomske pobjede ove sezone nakon što je za 21 stotinku sekunde bio brži od Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji je slavio u Val d’Isereu i Maddoni. Na trećem mjestu je bio Rus Aleksandar Horošilov (+0.32), koji je vodio nakon prve vožnje.

Nakon prve vožnje najbrži je bio ruski skijaš Aleksandar Horošilov (58.33) je je imao sedam stotinki prednosti pred Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom i deset pred četverostrukim osvajačem Velikog globusa, Austrijancem Marcelom Hirscherom.

Nastavak mučenja

Nažalost, najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić još je jednom vrlo slabo odradio posao. Za Horošilovim je u prvoj vožnji zaostao čak 5.51 sekundu i nije nastupio  drugoj vožnji. Nastavile su se tako Ivičine ovosezonske muke: u Lake Louiseu je bio 54. u superveleslalomu, dok se u Val d’Isereu i Madonni di Campiglio nije uspio plasirati u drugu vožnju slaloma, dok Matej Vidović i Filip Zubčić nisu završili prvu vožnju.

Austrijanac je sa svojom 17. slalomskom pobjedom došao na treće mjesto svih vremena, a ispred njega su još samo Alberto Tomba (35) i Ingermar Stenmark (40). Petoplasirani u tom poretku s 15 slalomskih pobjeda Ivica Kostelić.

Utrka u Santa Caterini je, inače, zamjena za sljemensku Snježnu kraljicu koja se trebala održati danas, ali je otkazana zbog nedostatka snijega u trenutku inspekcije staze. Talijansko skijalište nije bilo sretno za hrvatske predstavnike jer prvu vožnju nisu završili Filip Zubčić i Matej Vidović.

Povratak na Net.hr