Ivica sve dalje od povijesnog uspjeha!

Ivica Kostelić vratio se na stazu. U veleslalomu u Kranjskoj gori naš najbolji skijaš je završio na 25. mjestu.

10.3.2012.
8:58
VOYO logo

Šest je bodova Ivica Kostelić zaradio 25. mjestom pri svom povratničkom nastupu, na veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa skijaša u Kranjskoj Gori. Beatu Feuzu, koji na Podkorenu nije izborio drugu vožnju, približio se time na 201 bod zaostatka. Austrijanac Marcel Hirscher trećim mu se mjestom i sa 60 osvojenih bodova približio na samo 55 bodova zaostatka, te bi ga nastupom u nedjeljnom slalomu mogao prestići.

Završnica sezone idućeg tjedna u Schladmingu, gdje će se voziti sve četiri discipline, postala bi u tom slučaju mjestom konačnog obračuna dvojice sasvim izjednačenih rivala za Veliki kristalni globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li ih moći ugroziti Kostelić, koji trenutačno za Austrijancem zaostaje 146 bodova, bit će jasno nakon slalomskog nastupa u Kranjskoj Gori. Ivica je u subotu, 26 dana nakon što je operirao koljeno koje je ozlijedio u Sočiju, skijao na sigurno, odradivši zapravo dobar trening za slalomsku utrku.

Na osmoj veleslalomskoj postaji Svjetskog kupa na Podkorenu je suvereno slavio Ted Ligety, koji je drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta pobijedio za nevjerojatnu 1.61 sekundu. Došao je time do svoje već četvrte pobjede u Kranjskog Gori, te zasluženo pitanje osvajanja Maloga kristalnog globusa pomaknuo na Schladming. Svjetski kup skijaša, veleslalom, Kranjska Gora, konačni rezultati: 1. Ligety (SAD) 2:22.47 2. Pinturault (Fra) +1.61 3. Hirscher (Aut) +2.03 4. Blardone (Ita) +2.06 5. Simoncelli (Ita) +2.40 6. Olsson (Šve) +2.98... 25. Kostelić (Hrv) +4.64...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan poredak veleslalomaša (8/9 utrka): 1. Hirscher (Aut) 605 bodova 2. Ligety (SAD) 513 3. Blardone (Ita) 408... 21. Kostelić (Hrv) 104...

Ukupan redoslijed u Svjetskom kupu: 1. Feuz (Švi) 1250 bodova 2. Hirscher (Aut) 1195 3. Kostelić (Hrv) 1049 4. Svindal (Nor) 1031 5. Cuche (Švi) 953...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ted Ligety je s vremenom 2:22.47 pokorio konkurenciju i uzeo pobjedu u Kranjskoj gori. Ivica je završio na 25. mjestu.

Hirscher ima postolje, jer je Blardone u cilj ušao sa tri stotinke zaostatka za njim. Ostao je samo Ligety.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pinturault je uspio odličnim donjim dijelom skinuti Hirschera s vodeće pozicije. Ostala su još dvojica na startu. Kostelić je na 23. mjestu.

Hirscher je ostvario rezultat 2:24.50 i preuzeo je vodstvo u utrci. Ostala su još trojica skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simoncelli je odličnom vožnjom preuzeo vodstvo. U cilj je ušao s vremenom 2:24.87. Slijedi Marcel Hirscher.

Ni Richard kao ni Schoerghoffer nisu bili brži od nevjerojatnog Olssona. Kostelić je na 20. mjestu. Ostalo je još pet skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Myhrer nije uspio skinuti sunarodnjaka Olssona s prve pozicije. S vremenom 2:26.51 došao je do 13. pozicije. Ivica je 18.

Sandell je imao deveto mjesto u prvoj vožnji, ali imao je loš nastup u drugoj i u cilj je ušao kao 19, dva mjesta iza Kostelića. Ostalo je još osam skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Defago nije bio bolji od Olssona. Ivica je trenutačno 17.

Olsson je i dalje vodeći. Ostalo je još 10 skijaša. Bolji od njega nisu uspjeli biti Ford, Fanara i Svindal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopfer i Jansrud nisu uspjeli skinuti Olssona, ali su se ugurali ispred Kostelića, koji je trenutačno 13.

Borsotti je imao sasvim prosječan nastup, ali je zato nakon njega odličnu vožnju imao Olsson i s vremenom 2:25.45 preuzeo je prvo mjesto. Ivica je na 11. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Missilier je ostvario bolje vrijeme od Moellga i preuzeo je vodstvo u Kranjskoj gori. Kostelić je tako gurnut na deveto mjesto.

Moellg je s vremenom 2:25.87 za tri stotinke preuzeo vodeću poziciju. Ipak Janka nakon njega imao je lošiji nastup pa je Ivica trenutno osmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Ivice krenuli su Raich i Grange, koji su potisnuli našeg najboljeg skijaša na 7. mjesto.

Ivica Kostelić u cilj je ušao s vremenom 2:27.11 što je bilo dovoljno tek za peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuo je Jitloff, ali je pogriješio te je s velikim zaostatkom ušao u cilj. Kreće Ivica Kostelić.

Nakon dužeg prekida Talijan Eisath je uz liječničku pomoć maknut sa staze. Nije poznata težina njegove ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roy i Tumler nisu ugrozili Neureuthera, dok je Talijan Eisath završio u zaštitnoj ogradi, zbog čega i helikopter s liječnicima mora stići na stazu. Nakon što mu bude pružena pomoć kreće Jitloff, a nakon njega Ivica Kostelić.

Neuruther je s vremeneom 2:26.56 preuzeo vodstvo. Iza njega je krenuo Karlsen, koji je sa zaostatkom 0.04 sekundi zauzeo drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je krenuo Albrecht, ali napravio je veliku grešku. Nakon njega je krenuo Faivre, koji je imao isto vrijeme u prvoj vožnji kao Albrecht, a u drugoj je bio brži više od 17 sekundi.

Ligety je na dobrom putu da slavi u Kranjskoj gori jer ima 1.22 sekunde prednosti pred drugoplasiranim Talijanom Blardoneom i 1.60 sekundi pred Francuzom Pinturaultom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupio je i Dalibor Šamšal, i to kao posljednji, 74. natjecatelj po redu. Zauzeo je i posljednje, 65. mjesto s 11.49 sekundi zaostatka za vodećim.

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Kranjska Gora 1. Ligety (SAD) 1:10.73 2. Blardone (Ita) +1.22 3. Pinturault (Fra) +1.60 4. Hirscher (Aut) +1.61 5. Simopncelli (Ita) +1.63 6. Schörghoffer (Aut) +2.23 ... 23. Kostelić (Hrv) +3.38

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feuz je u cilj ušao s vremenom 1:14.98, što mu je bilo dostatno za tek 28. mjesto, što znači da vrlo vjerojatno neće vidjeti drugu vožnju. Ivica je na 23. mjestu.

Olsson i Ford također su bili brži od Ivice, koji je sada na 23. mjestu. Kao 31. stazom će se spustiti vodeći u ukupnom poretku Beat Feuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su se stazom u Kranjskog gori spustiliBorsotti, Grange, Karlsen i Jitloff, Ivica je na 21. mjestu.

Mathis nije uspio skinuti Kostelića, ali ga je zato Moelgg progurao na 19. mjesto.

Missillier i Defago također su bili brži od Kostelića. Naš najbolji skijaš trenutačno je na 18. mjestu.

Myhrer je bio dobar i došao je do 8. mjesto. Ivica je trenutno 16.

Ivica Kostelić u cilj je ušao kao 15. sa zaostatkom 3.38. Osmijeh na njegovom licu otkrio je da je zadovoljan nastupom.

Dopfer, Jansrud i Baumann nisu se uspjeli probiti među prvih deset skijaša. Sada kreće Ivica Kostelić.

Simoncelli je jako dobro odvozio i sa zaostatkom 1.63 sekundi došao do petog mjesta.

Fanara je sa zaostatkom 2.45 sekundi došao do devetog mjesto, a iza njega je krenuo Sandell, koji je bio brzi pet stotinki, što mu je bilo dovoljno za sedmo mjesto.

Redom se spuštali Richard, Janka i Raich, ali nisu uspjeli ugroziti vodeći trojac Ligetyja, Blardonea i Pinturaulta.

Amerikanac Ted Ligety odvozio je fantastično i u cilj ušao s prednošću od 1.22 sekudni. Njegovo vrijeme bilo je 1:10.73.

Pinturault je bio brži samo stotinku ispred Hirschera i tako je Austrijanca istisnuo na treće mjesto. Blardone je i dalje vodeći.

Reichelt je bio vrlo loš i cilj je ušao sa gotovo tri sekunde zaostatka. Nakon njega krenuo je Svindal, koji je sa zaostatkom 1.21 završio predzadnji.

Talijan Blardone odvozio je odlično i skinuo je Hirschera s prvog mjesta. Njegov rezultat bio je 1:11.95

Schoerghofer je išao nakon Hirschera, a u cilj je ušao sa zaostatkom od 0.62 sekudni.

Hirscher se krenuo prvi, a u cilj je ušao s vremenom 1:12.34.

Umjesto na snijegu, naš je najbolji skijaš vrijeme provodio na operacijskom stolu, pa u toplicama. Vraća se danas u Kranjskoj gori teoretski u borbu za Veliki kristalni globus, no šanse su male.

Očekivano, konkurenti Beat Feuz i Marcel Hirscher marljivo su skupljali bodove i pretekli dotad najboljeg skijaša svijeta. Trenutačno vodeći vodi Feuz od -70 došao na čak +207 bodova prednosti pred Kostelićem. Utrka je sve manje, do kraja ih ima samo šest (dva slaloma i velelslaloma, po jedan superveleslalom i spust).

Kako se "Pokal Vitranc" vozi na samo 2,5 sata vožnje od Zagreba, očekuje se, kao i svake godine da će publika biti u kockicama.

"Veseli me svaki puta vidjeti naše navijače, očekujem ih ponovno nekoliko stotina", rekao je Kostelić.

specijal-201102150360004-Ivica Kostelić

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo