Slavite, plešite, pjevajte! Kostelić je osvojio novu olimpijsku medalju

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu olimpijsku medalju u Sočiju u utrci superkombinacije, čime je ponovio uspjeh iz Vancouvera otprije četiri godine.

14.2.2014.
7:38
VOYO logo

Nakon utrke spusta Kostelić je zauzimao sedmo mjesto uz 0.93 sekundi zaostatka za vodećim Norvežaninom Kjetilom Jansrudom, te bio glavni kandidat za zlato.

Na kraju je Kostelić svojom slalomskom vožnjom uspio izboriti drugo mjesto s 34 stotinke zaostatka iza senzacionalnog pobjednika – Švicarca Sandra Vilette. Riječ je o skijašu koji je tijekom karijere pobijedio u tek jednoj utrci Svjetskog kupa, u superveleslalomu u Beaver Creeku 2012. godine i kojem slalom nije jača disciplina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica je bio vidno razočaran u ciljnoj ravnini jer je ovo po svemu sudeći bila posljednja prilika za olimpijsko zlatno, no četvrto srebro u karijeri također je veliki uspjeh.

Spomenimo kako je slalomsku trasu u Sočiju postavio Ivičin otac i trener Ante Kostelić. Treće je mjesto pripalo Talijanu Christophu Innerhoferu (+0.47), dok je drugi hrvatski predstavnik, Natko Zrnčić-Dim zauzeo deseto mjesto (+1.86).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kosteliću je dva srebra osvojio u superkombinaciji, jedno u klasičnoj kombinaciji i jedno u slalomu. Hrvatskoj je ovo 11. medalja ukupno na Zimskim olimpijskim igrama.

1. Sandro Viletta (Švi) 2:25.20 2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.34 3. Christoph Innerhofer (Ita) +0.47 ... 10. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.86 ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo