Kostelić sjajan u Adelbodenu! Stigao do rezultata sezone!

Ivica Kostelić je u veleslalomu u Adelbodenu osvojio odlično peto mjesto i tako stigao do najboljeg rezultata sezone!

12.1.2013.
12:14
VOYO logo

Austrijanac Marcel Hirscher, aktualni pobjednik Svjetskog kupa i vodeći u poretku ove sezone, propustio je veliku za 16. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, a osmu u veleslalomu.

Nakon prve vožnje je dvostruki pobjednik slaloma na Sljemenu u zadnje dvije sezone bio vodeći, sa 17 stotinki sekunde prednosti pred Ligetyjem. Amerikanac je u drugoj vožnji stigao u cilj kao uvjerljivo vodeći. No, Hirscher je, kao i uvijek, skijao beskompromisno, na sve ili ništa. Ovoga puta mu se to nije isplatilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je jurio stazom, povećao je prednost pred Ligetyjem, te je na zadnjem prolazu imao sekundu i devet stotinki bolje vrijeme od svog najvećeg rivala u veleslalomu. No, nakon toga je napravio veliku pogrešku i praktički izletio sa staze. Vratio se i dovršio utrku, ali je osvojio samo 16. mjesto, zaostavši tri sekunde za Amerikancem.

Ivica Kostelić odradio je dvije odlične vožnje. Nakon prve je zauzimao šesto mjesto. U drugoj je stigao kao četvrti u cilj i stisnuo šaku. Očito je već tada bio zadovoljan, a na kraju vjerojatno još i više, jer ga je samo Ligety do kraja utrke uspio nadmašiti, pa je naš najbolji skijaš osvojio peto mjesto, što mu je najbolji plasman ove sezone u Svjetskom kupu. Ivica je za Ligetyjem zaostao sekundu i 73 stotinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pobjedničko postolje, uz Ligetyja su se popela dvojica Nijemaca. Fritz Dopfer je bio drugi sa sekundom i 15 stotinki zaostatka, dok je Felix Neureuther osvojio treće mjesto (+1.24). Ispred Kostelića još se plasirao samo Talijan Manfred Mölgg (+1.57).

Francuz Thomas Fanara, koji je bio treći nakon prve vožnje, nije uspio završiti drugu. Norvežanin Aksel Lund Svindal osvojio je šesto mjesto, a Francuz Alexis Pinturault 14. Obojica su bili bolji od Kostelića u prvoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Šamšal, drugi hrvatski predstavnik na utrci, nije uspio završiti prvu vožnju.

Ligety je ostvario 15. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, sve u veleslalomu, te četvrtu ove sezone. Povećao je prednost u odnosu na Hirschera u poretku veleslaloma nakon pet od ukupno 8 utrka u toj disciplini ove sezone u kalendaru. Sada Amerikanac ima 460 bodova, a Austrijanac 335. Kostelić je deveti sa 111 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hirscher je i dalje vodeći u ukupnom poretku sa 755 bodova. Prate ga Svindal sa 729 bodova i Ligety sa 652. Ivica Kostelić je 10. sa 285 bodova.

U nedjelju skijaši u Adelbodenu voze slalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SK, veleslalom u Adelbodenu (m), rezultati: 1. Ligety (SAD) 2.28.67 2. Dopfer (Nje) +1.15 3. Neureuther (Nje) +1.24 4. Mölgg (Ita) +1.57 5. Kostelić (Hrv) +1.73…

Poredak u veleslalomu: 1. Ligety (SAD) 460 2. Hirscher (Aut) 335 3. Mölgg (Ita) 212 ... 9. Kostelić (Hrv) 111

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni poredak: 1. Hirscher (Aut) 755 2. Svindal (Nor) 729 3. Ligety (SAD) 652 … 10. Kostelić (Hrv) 285

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo