Kostelić sjajan u Adelbodenu! Stigao do rezultata sezone!

Ivica Kostelić je u veleslalomu u Adelbodenu osvojio odlično peto mjesto i tako stigao do najboljeg rezultata sezone! Pobijedio je Ted Ligety, dok je Marcel Hirscher zakazao pred ciljem te utrku završio na 16. mjestu!

Austrijanac Marcel Hirscher, aktualni pobjednik Svjetskog kupa i vodeći u poretku ove sezone, propustio je veliku za 16. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, a osmu u veleslalomu.

Nakon prve vožnje je dvostruki pobjednik slaloma na Sljemenu u zadnje dvije sezone bio vodeći, sa 17 stotinki sekunde prednosti pred Ligetyjem. Amerikanac je u drugoj vožnji stigao u cilj kao uvjerljivo vodeći. No, Hirscher je, kao i uvijek, skijao beskompromisno, na sve ili ništa. Ovoga puta mu se to nije isplatilo.

Kako je jurio stazom, povećao je prednost pred Ligetyjem, te je na zadnjem prolazu imao sekundu i devet stotinki bolje vrijeme od svog najvećeg rivala u veleslalomu. No, nakon toga je napravio veliku pogrešku i praktički izletio sa staze. Vratio se i dovršio utrku, ali je osvojio samo 16. mjesto, zaostavši tri sekunde za Amerikancem.

Ivica Kostelić odradio je dvije odlične vožnje. Nakon prve je zauzimao šesto mjesto. U drugoj je stigao kao četvrti u cilj i stisnuo šaku. Očito je već tada bio zadovoljan, a na kraju vjerojatno još i više, jer ga je samo Ligety do kraja utrke uspio nadmašiti, pa je naš najbolji skijaš osvojio peto mjesto, što mu je najbolji plasman ove sezone u Svjetskom kupu. Ivica je za Ligetyjem zaostao sekundu i 73 stotinke.

Na pobjedničko postolje, uz Ligetyja su se popela dvojica Nijemaca. Fritz Dopfer je bio drugi sa sekundom i 15 stotinki zaostatka, dok je Felix Neureuther osvojio treće mjesto (+1.24). Ispred Kostelića još se plasirao samo Talijan Manfred Mölgg (+1.57).

Francuz Thomas Fanara, koji je bio treći nakon prve vožnje, nije uspio završiti drugu. Norvežanin Aksel Lund Svindal osvojio je šesto mjesto, a Francuz Alexis Pinturault 14. Obojica su bili bolji od Kostelića u prvoj vožnji.

Dalibor Šamšal, drugi hrvatski predstavnik na utrci, nije uspio završiti prvu vožnju.

Ligety je ostvario 15. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, sve u veleslalomu, te četvrtu ove sezone. Povećao je prednost u odnosu na Hirschera u poretku veleslaloma nakon pet od ukupno 8 utrka u toj disciplini ove sezone u kalendaru. Sada Amerikanac ima 460 bodova, a Austrijanac 335. Kostelić je deveti sa 111 bodova.

Hirscher je i dalje vodeći u ukupnom poretku sa 755 bodova. Prate ga Svindal sa 729 bodova i Ligety sa 652. Ivica Kostelić je 10. sa 285 bodova.

U nedjelju skijaši u Adelbodenu voze slalom.

SK, veleslalom u Adelbodenu (m), rezultati:
1. Ligety (SAD) 2.28.67
2. Dopfer (Nje) +1.15
3. Neureuther (Nje) +1.24
4. Mölgg (Ita) +1.57
5. Kostelić (Hrv) +1.73…

Poredak u veleslalomu:
1. Ligety (SAD) 460
2. Hirscher (Aut) 335
3. Mölgg (Ita) 212

9. Kostelić (Hrv) 111

Ukupni poredak:
1. Hirscher (Aut) 755
2. Svindal (Nor) 729
3. Ligety (SAD) 652

10. Kostelić (Hrv) 285

Povratak na Net.hr