Ivica Kostelić odvezao utrku za zaborav

Pobjednik sedmog spusta sezone za Svjetski kup skijaša u francuskom Chamonixu je Austrijanac Klaus Kröll, dok je Ivica Kostelić još jednom ostao bez bodova u ovoj disciplini.

3.2.2012.
14:09
VOYO logo

Kröll je slavio sa samo jednom stotinkom prednosti u odnosu na Amerikanca Bodea Millera, dok je vodeći u poretku spustaša Švicarac Didier Cuche u cilj ušao sa samo 4 stotinke slabijim vremenom od pobjednika. Četvrto i peto mjesto podijelili su Austrijanac Romed Baumannn i Kanađanin Erik Guay koji su za Kröllom kasnili tek osam stotinki. Švicarac Beat Feuz koji je uoči utrke u Chamonixu držao drugo mjesto u poretku spustaša, te treće mjesto ukupnog poretka zauzeo je tek 19. mjesto s preko sekundom kašnjenja za pobjednikom, a koliko je utrka bila izjednačena govori i podatak da se u sekundu kašnjenja za najbržim uguralo čak 19 natjecatelja. Ivica Kostelić je solidno odvozio prvi dio staze, međutim, nakon trećeg prolaza na kojem je kasnio sekundu i 31 stotinku do kraja utrke je povećao zaostatak na dvije sekunde i 64 stotinke, pa je još jednom ostao bez bodova u spustu. Ipak, treba reći da se Kostelić u Chamonixu prvenstveno priprema za superkombinaciju koja je na rasporedu u nedjelju, a u subotu će biti odvožena još jedna utrka spusta. Drugi hrvatski predstavnika Natko Zrnčić-Dim bio je nešto brži od Kostelića, no niti njegovih 2.47 sekundi zaostatka nije bilo dovljono za osvajanje bodova.

1. Klaus Kröll (Aut) 2:04:22 2. Bode Miller (SAD) +0.01 3. Didier Cuche (Švi) +0.04 4. Romed Baumann (Aut) +0.08 4. Erik Guay (Kan) +0.08 ... Poredak u spustu: 1. Cuche (Švi) 437 bodova 2. Kröll (Aut) 397 3. Feuz (Švi) 308 ... Ukupni poredak u Svjetskom kupu: 1. Kostelić (Hrv) 905 bodova 2. Hirscher (Aut) 825 3. Feuz (Švi) 673 4. Cuche (Švi) 603 5. Ligety (SAD) 578

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo