ODLAZAK PROFESORA

IVICA KOSTELIĆ OBJAVIO PREKID KARIJERE: ‘Gotovo je, ovo je bila zadnja utrka u mojoj karijeri’

U Wengenu, na skijalištu gdje je postizao najveće uspjehe, Ivica Kostelić (37) završio je karijeru. Osvojio je bodove u kombinaciji, a između slaloma i spusta kazao: ‘Gotovo je, ovo je bila zadnja utrka u mojoj karijeri’.

Koljeno, očito, nije izdržalo! Nakon što je sjajno odvozio slalom u Wengenu, gdje se u petak vozila kombinacija po lošem vremenu, magli i snijegu, Ivica Kostelić razočarao je u spustu i u cilj ušao kao petnaesti, s vremenom 2:29:68. Odmah po ulasku u ciljnu ravninu, pokazao je negodovanje, tugu, razočaranje zbog propuštene velike prilike da se posljednji puta u svojoj karijeri popne čak i na postolje.

NAKON VESELJA – RAZOČARANJE! Kostelić i Rodeš sve upropastili u spustu, Zubčić na startu doživio rijetko viđen peh

Potvrdio je za televiziju ARD

Ivica Kostelić potvrdio je za televiziju ARD između dviju utrka kombinacije u švicarskom Wengenu da prekida karijeru. Veliku karijeru.

“‘Gotovo je, ovo je bila zadnja utrka u mojoj karijeri’.

Želja je bila da karijeru produlji do Olimpijskih igara u Pyeongchangu, ali to je ovisilo i o ozljedama, kako je i sam kazao uoči sljemenskog slaloma.

Šest puta slavio u Wengenu

Ivica je ukupno šest puta slavio u Wengenu, a 13 puta bio je na postolju. Iako je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu ostvario u američkom Aspenu, Wengen je oduvijek bilo njegovo posebno mjesto, posebna utrka, gdje osjeća “ono nešto”.

No, ovaj je put osjetio da je to – to! Problemi s ozljedama maknuli su ga s pijedestala onih najboljih skijaša današnjice.

Iako bi ga, kako je to njegov otac Ante Kostelić nedavno kazao, petnaesta operacija vratila u igru i kako bi nakon nje mogao nastaviti skijati, Ivica je kazao da za takvo što nema – šanse!

“Znate što, u karijeri sam već imao 14 operacija. Jedanput moram reći dosta. Vraćanje u vrhunski sport nakon operacije mukotrpno je i teško”, istaknuo je Kostelić koji je jučer za švicarsku agenciju SDA navodno najavio ovu svoju odluku.

“Sutra će biti moja zadnja utrka”.

Snowalps.com piše kako je Ivicu psihički obilježilo 14 operacija i stanje koljena.

“Osjećam tako puno ljubavi i strasti za utrke tako da teška srca ovo govorim. Kako umrijeti polako? Odvozit ću još Wengen”, prenosi navodne Kostelićeve riječi spomenuti portal.

Povratak na Net.hr