Kakva šteta za Kostelića! Bio je tako blizu!

Ivica Kostelić je u drugoj vožnji slaloma u Adelbodenu u cilj ušao drugi, a Austrijanac Matt ga je gurnuo na treće mjesto.

12.1.2013.
16:14
VOYO logo

Sjajni Marcel Hirscher pobjednik je muškog slaloma u Adelbodenu. Nakon što je u prvoj vožnji bio tek osmi, fantastičnom drugom vožnjom pokorio je konkurenciju i slavio u petom ovosezonskom slalomu. Hrvatski skijaš Ivica Kostelić u prvoj je vožnji bio četvrti, a tu je poziciju zadržao i nakon druge vožnje. Tako je ostao samo jedno mjesto udaljen od pobjedničkog postolja, koje bi mu bilo prvo u ovoj sezoni. Za pobjednikom je Ivica zaostao sekundu i 12 stotinki. Ipak, Kostelić ima razloga za zadovoljstvo jer je unatoč bolnom koljenu odvozio dvije dobre utrke i ostvario najbolji rezultat ove sezone. Kada se tome pridoda i subotnje peto mjesto u veleslalomu, vikend u Adelbodenu bio mu je iznimno uspješan.

"Imali smo dobar vikend. Slalom klasično OK. Hirscher je imao odličnu drugu vožnju. Malo je nedostajalo do postolja, ali smo i s ovim vrlo zadovoljni. Vikend je bio dobar i sad se selimo u Wengen. Najviše me veseli što me oba dana nije boljelo koljeno. Možda u veleslalomu mrvicu u drugom laufu, ali na slalomu uopće ne. To je to. Ako me ne boli koljeno onda se mogu natjecati na vrhunskom nivou i ostvarivati ovakve rezultate kao ovog vikenda", izjavio je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Austrijanca Hirschera je ovo bila treća slalomska pobjeda ove sezone, a uz to ima i jedno drugo i jedno treće mjesto. Vodeći je skijaš ukupnog redoslijeda te najbolji u slalomu.

Naplatio je Hirscher grešku od subote kada je vodio nakon prve veleslalomske vožnje, ali je gadno pogriješio u dobitnoj situaciji, kada je već imao 100 bodova u džepu. Drugo je mjesto na ovoj nedjeljnoj utrci na kraju pripalo Hirscherovom sunarodnjaku Mariju Mattu, dok je treći bio Talijan Manfred Mölgg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo da je u redoslijedu slaloma Ivica Kostelić na šestom mjestu, dok je u ukupnom redoslijedu na devetom.

Svjetski kup u Adelbodenu, slalom: 1. Marcel Hisrcher (Aut) 1:51.75 2. Mario Matt (Aut) +0.30 3. Manfred Mölgg (Ita) +0.62 4. Ivica Kostelić (Hrv) +1.12 5. Felix Neureuther (Njem) +1.16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed u slalomu: 1. Marcel Hirscher (Aut) 520 2. Felix Neureuther (Njem) 386 3. Andre Myhrer (Šve) 330 ... 6. Ivica Kostelić (Hrv) 195

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa: 1. Marcel Hirscher (Aut) 855 2. Aksel Lund Svinda (Nor) 729 3. Ted Ligety (SAD) 676 4. Felix Neureuther (Njem) 546 5. Manfred Mölgg (Ita) 427 ... 9. Ivica Kostelić (Hrv) 335

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo