HORVAT NAKON PAKLENOG I DRAMATIČNOG TURNIRA: / 'Daj mi Bože hrabrosti...'; Duvnjak: 'Mi imamo samopouzdanja'

Image

Još ništa nije gotovo jer Francuska danas mora pobijediti Portugal kako bi se Hrvatska plasirala na Olimpijske igre

14.3.2021.
20:23
VOYO logo

Hrvatska je u zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici za Olimpijske igre pobijedila Tunis rezultatom 30:27.

"Nismo danas vjerojatno toliko kidali živce, koliko prethodna dva dana. U početku smo promašili nekoliko zicera, ali znali smo da ćemo se kad tad odvojiti od njih što smo i uspjeli. Te crne rupe su neugodne. Imamo veliki broj rotaciju u koje moramo ulaziti, ali kroz pripreme koje će biti duže od tri dana, ćemo raditi na tome", rekao je nakon utakmice izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, još ništa nije gotovo jer Francuska danas mora pobijediti Portugal kako bi se Hrvatska plasirala na Olimpijske igre. Utakmica je na rasporedu u 21 sat.

"Jednom davno jedan mudar čovjek je rekao: Daj mi Bože hrabrosti da promijenim ono što mogu promijeniti, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu i daj mi mudrosti da razlikujem ovo prvo od ovoga drugoga. To se jako dobro može primijeniti na ovo. Mi smo svoje odradili, došli smo pobijediti primarno Portugal i Tunis. Probali smo iznenaditi Francusku, što smo skoro i uspjeli. Igraju doma i vjerujem da će oni utakmicu protiv Portugala pobijediti", rekao je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak: Mi imamo samopouzdanja

Ovaj turnir ujedno je bio i njegov debi na klupi hrvatske reprezentacije.

"Reprezentacija ima neku svoju okosnicu. Te detalje treba brusiti kroz neki duži vremenski period. Imamo lijepo vrijeme ispred nas i dosta vremena da podvučemo crtu i promislimo o svim potezima", zaključio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitao bih dečkima na jednom odličnom turniru. Odigrali smo jako dobru utakmicu protiv Francuske u prvih 45 minuta i onda smo pali. Danas smo odlično krenuli u utakmicu, nažalost fulali smo nekoliko zicera, ali drugo poluvrijeme je bilo fenomenalno. Mi imamo samopouzdanja, znamo da u Egiptu nismo bili pravi. A da imamo samopouzdanja smo pokazali u ovome turniru gdje smo u tri dana priprema odigrali odlično. Osobno sam zadovoljan jer mislim da nikada teži turnir nismo imali za Olimpijske igre, tako da sam jako zadovoljan", kazao je nakon utakmice kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i novoga izbornika Hrvoja Horvata:

"S izbornikom se već duže vrijeme znamo tako da se poznajemo dobro i mislim da smo ovaj tjedan pokazali dobru obranu i da je to funkcioniralo okej. Naravno da u tri dana ne možete čuda napraviti, ali izbornika moram pohvaliti jer smo bili super pripremljeni za ovaj turnir. Najbitnije je da smo mi dali svoj maksimum", zaključio je Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo