Smeta im Ivica? Odluka FIS-a direktno protiv Kostelića!

Međunarodna skijaška federacija (FIS) nema namjeru ukinuti alpsku (super)kombinaciju iako je značajno umanjila broj utrka u ovoj disciplini u Svjetskom kupu.

7.10.2012.
10:14
VOYO logo

Podsjetimo, od predstojeće sezone više se neće dijeliti mali globus za najbolje u ovoj disciplini. Kod skijaša su na rasporedu samo dvije kombinacije, u švicarskom Wengenu i austrijskom Kitzbühelu, a kod skijašica samo jedna, u francuskom Meribelu. Iako se nagađalo da bi to mogao biti put ka konačnom ukidanju (super)kombinacije, to se, nasreću, zasad još neće dogoditi.

Ivica Kostelić u toj je disciplini bio apsolutno dominantan, a sada će 'izgubiti' nekoliko stotina bodova koji bi mu jako puno značili u borbi za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, razlog za smanjivanje broja kombinacijskih utrka su prigovori organizatora da nema dovoljnog zanimanja gledatelja i da je marketinški teško prodati tu disciplinu.

"To je vrlo zanimljiva disciplina, u to nema sumnje. Naša je namjera nastaviti s njom" poručio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper, a direktor muških utrka u Svjetskom kupu Günther Hujara je dodao: "Uvjeren sam da se tu ne radi samo o sportskom modelu, nego i o vrlo dobrom poslovnom modelu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hujara ima plan kojim misli učiniti kombinaciju u Kıtzbühelu zanimljivijom.

"U petak ujutro bismo mogli imati uobičajeni super G čiji bi se rezultati računali i za kombinaciju. S time da bismo onda u petak navečer održali kombinacijskli slalom i napravili bismo od toga savršenu noćnu utrku", kazao je Hujara, upozorivši da bi manjak potpore kombinaciji mogao značiti i izbacivanje te discipline iz olimpijskog programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo