NAPRASNO ZAVRŠENA SEZONA

FILIP ZUBČIĆ ZBOG KORONAVIRUSA OSTAO BEZ PRILIKE ZA MALI KRISTALNI GLOBUS: Naš najbolji skijaš briljirao na internetu

Filip Zubčić sezonu okončao na trećoj poziciji u veleslalomu sa 368 bodova

Međunarodni skijaški savez (FIS) objavio je kako su zbog epidemije koronavirusa otkazane utrke veleslaloma i slaloma za Svjetski kup skijaša koje su se trebale održati u subotu i nedjelju u Kranjskoj Gori te kako je stoga sezona 2019/20. i službeno završena.

‘Zdravlje i dobrobit sportaša i svih ostalih sudionika, kao i gledatelja su naš prioritet’

“Zdravlje i dobrobit sportaša i svih ostalih sudionika, kao i gledatelja su naš prioritet. FIS u potpunosti poštuje odluke nacionalnih i regionalnih vlada kao i njihovih zdravstvenih stručnjaka kada su u pitanju javna okupljanja”, objavio je FIS.

UŽIVO, KORONAVIRUS PARALIZIRAO SPORT: Kakva je situacija s Kaubojima? Iz Saveza su nam odgovorili hoće li biti odgođen kvalifikacijski turnir

Ranije u četvrtak su organizatori utrka u Kranjskoj Gori objavili kako su kod troje članova karavane Svjetskog kupa otkriveni simptomi bolesti COVID-19, a jedna od njih je bila i pozitivna na testu.

Još prošloga tjedna otkazana je završnica Svjetskog kupa koja se trebala održati u Cortini d’Ampezzo od 18. do 22. ožujka.

Aleksander Aamodt Kilde ukupni pobjednik

Nakon što je otkazano posljednjih šest utrka iz kalendara, ukupnim pobjednikom Svjetskog kupa postao je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 1202 boda, 54 više od drugog Francuza Alexisa Pinturaulta, odnosno 161 više od trećeg sunarodnjaka Henrika Krostoffersena.

Otkazivanjem utrke u Kranjskoj Gori osvajač malog Kristalnog globusa u veleslalomu postao je Kristoffersen sa 394 boda, šest više od drugog Pinturaulta, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sezonu okončao na trećoj poziciji u toj disciplini sa 368 bodova. Naš skijaš je na svom Instagram profilu briljirao objavom:

“Popil bum si jednu koronu u to ime”.

Instagram: Filip ZubčićFoto: Screenshot: Instagram

Za spomenuti kako je Kristoffersenu pripao i mali Kristalni globus u slalomu, on je osvojio 552 boda, dva više od drugog Francuza Clementa Noela, a 57 više od trećeg Švicarca Daniela Yulea.

Povratak na Net.hr