FANTASTIČNI ISTOK RODEŠ UKUPNI POBJEDNIK: / Hrvatski skijaš slavio u iznimno snažnoj konkurenciji

Image
Foto: AFP

Istok Rodeš osvojio peto mjesto na završnoj slalomskoj utrci Europskog kupa

12.3.2019.
15:42
AFP
VOYO logo

Hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš osvojio je peto mjesto na završnoj slalomskoj utrci Europskog kupa, koja je održana u utorak u Kranjskoj Gori, čime je postao ukupnim pobjednikom ovog natjecanja u konkurenciji slalomaša i ponovio prošlogodišnji uspjeh Mateja Vidovića.

Image
HRVATSKA ČETVORKA VRLO DOBRA U KRANJSKOJ GORI: /

Rodeš najbolji, Vidović, Zubčić i Kolega također do bodova

Image
HRVATSKA ČETVORKA VRLO DOBRA U KRANJSKOJ GORI: /

Rodeš najbolji, Vidović, Zubčić i Kolega također do bodova

Rodeš je u obje vožnje imao sedmi rezultat te na kraju za pobjednikom, Norvežaninom Jonathanom Nordbottenom zaostao 34 stotinke. U iznimno snažnoj konkurenciji drugi je bio Rus Aleksander Horošilov (+0.05), treći Nijemac Linus Strasser (+0.19), a četvrti Austrijanac Fabio Gstrein (+0.24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elias Kolega 12.

Elias Kolega je završio na 12. mjestu (+1.81), a Matej Vidović je ukupno bio 13. (+1.89), dok Filip Zubčić i Samuel Kolega nisu završili prvu vožnju.

U Europskom kupu voženo je devet slaloma u ovoj sezoni, a Rodeš je šest nastupa sakupio 350 bodova, tri više od drugoplasiranog Norvežanina Timona Haugana koji je nastupio u osam slaloma, a na finalu u Kranjskoj Gori nije uspio završiti prvu vožnju. Haugenu za utjehu ostaje naslov ukupnog pobjednika Europa kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Croatia's Istok Rodes competes in the slalom race of the Men's Alpine Combined competition during the FIS Alpine Ski world Cup on January 18, 2019 in Wengen. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP)

Rodeš je do naslova stigao s dvije pobjede, u talijanskom Obereggenu i švicarskom Gstaadu, gdje je osvojio i treće mjesto. U finskom Leviju je bio 9. i 15. te peti u Kranjskoj Gori. Da je u finalnoj utrci bio jedno mjesto lošiji, Rodeš bi ostao iza Haugana.

Odlična slalomska forma

Rodešov trijumf otvorio je još jedno mjesto za hrvatske skijaše u slalomskim utrkama Svjetskog kupa pa ih od sljedeće sezone na startnoj listi može biti šestorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodeš će odličnu slalomsku formu moći potvrditi i u Andori, na završnici Svjetskog kupa, na kojoj je će sudjelovati po drugi put u karijeri. Prije tri godine u švicarskom St. Moritzu za devet stotinki je propustio osvajanje bodova, jer je na kraju osvojio 17. mjesto, a na završnici bodove osvaja samo 15 najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo