EVO KOLIKO ĆE GRAĐANE ZAGREBA KOŠTATI SNJEŽNA KRALJICA: / Mnogima se ovaj iznos neće svidjeti

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Odlučeno je koliko će novca ove godine biti uloženo u Snježnu kraljicu

12.12.2018.
11:04
PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb odobrio je financijsku potporu u iznosu od 2.616.500,00 kuna Hrvatskom skijaškom savezu za organizaciju Snježne kraljice kada će 5. i 6. siječnja najboji svjetski slalomaši i slalomašice skijati na Sljemenu.

Svake godine grad sudjeluje s nekoliko milijuna u organizaciji događaja koja ukupno košta oko 20 milijuna kuna, a donacija Zagreba često premaši tih nekoliko milijuna kako bi se pokrili svi troškovi. Radi se o jednoj od najbogatijih utrka u Svjetskom kupu, oko 120 tisuća eura se podijeli natjecateljima, a od toga oko 46 tisuća eura ode pobjedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promocija Grada Zagreba i Republike Hrvatske

"Ova sportska priredba je u kratkom razdoblju stekla veliki međunarodni ugled i postala priredba od posebnog značaja za Grad Zagreb. Priredbu medijski prate najjače europske televizijske kompanije, što uvelike pridonosi promociji Grada Zagreba i Republike Hrvatske."

"Posebno treba istaknuti da je Snježna kraljica potaknula u velikoj mjeri zanimanje za skijanje, osnivanje skijaških klubova i povećan interes djece i mladeži za ovaj sport. Snježna kraljica je postala zaštitnim znakom Grada Zagreba i Republike Hrvatske, dajući Gradu Zagrebu, u vrijeme održavanja , poseban šarm i ugođaj. Skijaška sljemenska utrka, Snježna kraljica, postala je nezaobilazna destinacija velikog broja natjecatelja, koji se rado vračaju i nastupaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilog tome ide i pohvala od samih natjecatelja, Međunarodne skijaške federacije – FIS, domaćih i stranih medija, koji između ostaloga ističu, s posebnim naglaskom na odličnu pripremljenost staze, smještaja, navijanja i gostoprimstvo Grada Zagreba. Na taj način, putem sporta, naša zemlja sjajno je predstavljena u svijetu", stoji u obrazloženju odluke Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo