Doznajte kakvog je okusa velika tajna Ivice Kostelića

1.1.2012.
12:55
VOYO logo

Svi koji poznaju put obitelji Kostelić, znaju važnost sarme koju je pripremala mama Marica u počecima njihove skijaške karijere. Upravo je sarma, kako je rekao i sam Ivica Kostelić, jedan od tajnih recepata njegove uspješne karijere.

Gledateljima će u dva dana biti podijeljeno čak 14.000 porcija, odnosno 28.000 sarmi, uz koje će biti posluženo i 2.000 štruci kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova sarma je doista prava poslastica za sve sladokusce, potvrdile su Ana Jelušić i Nika Fleiss nakon degustacije, te sa smiješkom potvrdile dobro znanu poslovicu - "Neki jedu zelje, neki jedu meso, a u prosjeku svi jedemo sarmu!"

"Upravo po mom ukusu, kao da ju je kuhala moja mama", kazala je Nika i u slast pojela tri sarme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prava zimska hrana za nas skijaše, okrepljuje i jača, savršen omjer sastojaka i začina", dodala je Ana, koja je također s guštom pojela nekoliko komada.

Sarma je dio tradicije hrvatskog skijanja, s obzirom da lonac sarme spada u obaveznu skijašku opremu prilikom pakiranja za skijanje u inozemstvu. Tajna Sljemenske sarme, je pravi tradicionalni vojnički recept, po normativu Hrvatske vojske, što znači i po normativu NATO saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci sljemenske sarme su sljedeći: na 1.900 kilograma mesa i 1.000 kg zelja ide još 400 kg riže, 200 kg suhog mesa i 250 kg začina. Sarma će se pripremati na dane ženskog i muškog slaloma, 3. i 5. siječnja, od ranog jutra do poslijepodne i dijeliti na četiri lokacije na Krumpirištu. Kako bi sve proteklo sa što manje gužve, sarme će posluživati 26 osoba, a kad im se pribroje kuharice, kuhari i vozači, u projekt 'Sljemenska sarma' uključeno je oko 50 ljudi.

Uz strogo poštivanje normativa Hrvatske vojske, Catering Lisak, koji je zadužen za pripremu sljemenskih sarmi provodi i maksimalnu kontrolu kvalitete uz primjenu međunarodnih HAACP standarda. Sve namirnice za sarmu su svježe i od hrvatskih dobavljača, osim naravno, riže. Zelje je, primjerice, izvorno varaždinsko, s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike