A GDJE JE ZAGREB?! / Sljeme izostavljeno iz revolucionarnog plana!

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Po uzoru na tenis i golf, sportove koji imaju četiri turnira u sezoni koji su važniji i bogatiji od svih ostalih, i Svjetski kup u alpskom skijanju mogao bi dobiti svoje Grand Slam utrke.

20.1.2016.
19:50
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Ideja nije nova, ali se ponovno o njoj vrlo ozbiljno raspravlja uoči nastupa skijaša na legendarnom natjecanju u Kitzbühelu, koji bi bio jedna od utrka na popisu najvažnijih. Uz legendarni Streif, na popisu bi se našle utrke u Wengenu, a ovisno o tome hoće li se skijaški Grand Slam sastojati od četiri ili pet natjecanja, u konkurenciju ulaze Beaver Creek, Bormio i Garmisch-Partenkirchen.

Kitzbühel plaća najbolje

Ideja je da se na spomenutim utrkama dijele udvostručeni bodovi, te da one budu i nagradnim fondom najbogatije. Zasad se po novcu koji dijeli natjecateljima najviše izdvaja Kitzbühel, gdje je ovogodišnji ukupni nagradni fond 645.000 eura, a pobjednici subotnjeg spusta i nedjeljnog slaloma, u kojima se dijeli po 190.000 eura, osvojit će 70.300 eura svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbe radi, svaki tenisač i tenisačica koji se probiju u 4. kolo ovogodišnjeg Australian Opena zaradit će 200.000 australskih dolara, što je oko 125.500 eura. Pobjednik i pobjednica Australian Opena će zaraditi po 3,8 milijuna australskih dolara, odnosno 2,38 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči natjecanja skijaša u Kitzbühelu, Norvežanin Aksel Lund Svindal vodeći je po zaradi u ovogodišnjem Svjetskom kupu s 372.154,80 švicarskih franaka, što je oko 340.000 eura. U konkurenciji skijašica najviše je u ovoj sezoni zaradila Amerikanka Lindsey Vonn. Njezin je utržak od nagrada za plasmane u Svjetskom kupu u ovoj sezoni 268.899,38 švicarskih franaka, odnosno oko 245.650 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo