SKANDAL UOČI EL CLASICA: / Ronaldo na udaru zakona! Portugalac bi mogao imati velikih problema

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Nakon Lionela Messia, Neymara i Samuela Eto'oa, portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo mogao bi postati nova meta španjolskih poreznih organa.

1.12.2016.
19:23
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

Prema pisanju lista "El Confidenciala", zvijezda Real Madrida je godinama koristila porezni sustav u Irskoj kako bi prisvojila više novaca od multinacionalnih kompanija s kojima je sklapala ugovore.

Dokumenti koje je objavio “Football Leaks” otkrivaju da je marketinška kompanija "Multisports & Image Management (MIM) Limited" osnovana u Dublinu 2004. godine sklapala ugovore s velikim brendovima s kojima surađuje i portugalski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompaniju je osnovao odvjetnik Andy Queen koji nema direktnu vezu s Portugalcem. Međutim, "El Confidencial" navodi da povjerljivi dokumenti otkrivaju da MIM od 2012. ugovorom ima prava koristiti ime, pisane ili izrečene izjave, potpis, biografske podatke, fotografije i video snimke koje se odnose na Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je to učinjeno jer je porez u Irskoj 12,5 posto što je duplo manje nego u Španjolskoj. Prema tvrdnjama španjolskog lista Ronaldo bi za sva primanja španjolskim vlastima morao platiti 43,5 posto poreza.

Ukoliko se ispostavi da je Ronaldo imao udio u kompaniji "MIM" i ako nije prijavljena njegova suradnja s navedenom kompanijom, mogao bi krivično odgovarati za utaju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog utaje poreza već su osuđeni Lionel Messi i Javier Mascherano, a okrivljeni su i Neymar, te Samuel Eto'o, a sudski postupci su u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo