CRNA STRANA UTAKMICE

SKANDAL! U Pireju osvanula degutantna poruka, Grci za nju okrivili Srbe, a BiH je u šoku: ‘Ovo je morbidno’

Na utakmici 4 kola kvalifikacija između Grčke i Bosne i Hercegovine u Pireju (1-1) dogodio se skandal koji je uzburkao duhove u susjedstvu.

Naime, na tribini gdje su bili smješteni domaći navijači osvanula je poruka: ‘Nož, žica, Srebrenica’, a kasnije kao vidnu provokacija i zastava Srbije. Bolji poznavatelji navijačke scene govore kako su za tu sramotnu poruku odgovorni navijači Crvene zvezde Delije, koji su u bratskim odnosima s pristalicama Olympiakosa Gate 7, na čijem se stadionu i igrala ova utakmica.

VATRA, DIM I SUZE: Gorilo je i u Pireju, evo zašto je bila prekinuta utakmica Grčke i BiH

Iz Grčke stižu poruke ogorčenosti

Dan nakon utakmice iz Grčke stižu poruke ogorčenosti, Grci se ograđuju od tog incidenta. Pa tako portal Gazzeta.gr ističe da su vinvnici toga navijači iz Srbije i da takvo provociranje nema nikakve veze s njima, a potez su nazvali sramotnim. U obranu domaćih navijača je stao i veznjak Andreas Samaris. On je za probleme na utakmici okrivio navijače iz BiH koje je optužio za provokacije.

“Bila je ovo teška utakmica i na kraju je remi pozitivan rezultat za nas. Bili smo motivirani za ovaj dvoboj, a razlog za to dali su nam navijači spomenute reprezentacije sa svojim ponašanjem. Čini mi se da su oni stigli ovdje u Pirej da prave probleme, a ne da navijaju za svoju reprezentaciju.

Naši navijači to nikada ne rade,” izjavio je nakon utakmice Samaris i sam sebi skočio u usta jer su za vrijeme dvoboja grčki navijači imali okršaje s bosankohercegovačkim. Jednu su baklju bačenu na njih od strane BHFanaticosa vratili u gostujući sektor.

Bosna i Hercegovina šokirana ponašanjem na stadionu Georgios Karaiskakis

Bosanskohercegovački mediji puno su pozornosti posvetili ovom incidentu. Pa tako Klix.ba piše:

“Navijači nogometne reprezentacije Grčke tokom utakmice sa BiH podigli su nakratko transparent na kojem je pisalo ‘Nož, žica, Srebrenica’ na stadionu ‘Georgios Karaiskakis’, što je izazvalo ogorčenje naših navijača”.

Dnevni avaz izvještava:

“Morbidne provokacije: Navijači BiH pobjesnili zbog ovog transparenta Grka. Grčki navijači su provocirali na razne načine pa su i ovim transparentom i paljenjem zastave poslali poruku bh navijačima, ali i cijeloj BiH”.

Oslobođenje u svojem tekstu o o ovom događaju ističe:

“Skandalozno: Transparent ‘Nož, žica, Srebrenica’ na stadionu u Ateni”.

Povratak na Net.hr