'NADAM SE DA VIŠE NIKAD NEĆEŠ ZAIGRATI': / Hrvatskog tenisača optužuju za namještanje

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Hrvatski tenisač Ivan Dodig (ATP - 75.) predao je meč 1. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju protiv Argentinca Juana Monaca (ATP - 108.

24.3.2016.
10:10
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Hrvatski Davis Cup reprezentativac je bio na dobrom putu prema pobjedi i prolazu u 2. kolo, jer je nakon osvojenog prvog seta odmah napravio 'break' te vodio 3-1 u drugom setu. No, uslijedio je preokret. Dodig je do kraja drugog seta osvojio svega šest poena, potom je izgubio i sljedećih pet gemova u odlučujućem setu, a kad ga je još jedan dijelio od poraza, odlučio je predati meč. Monaco će u 2. kolu igrati protiv Francuza Gillesa Simona.

Optužuju ga

Zbog načina na koji je izgubio, na Twitteru su se pojavili brojni komentari u kojima se optužuje Dodiga za namještanje i moli ATP da učini nešto oko toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

`Ovo je definicija namještanja`, napisao je jedan korisnik Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuđenje Dodigovim potezom na Twitteru nije skrivao niti Brad Gilbert, američki teniski trener i sukomentator. On je bio trener brojnih slavnih tenisača poput Andrea Agassija, Andyja Roddicka, Andyja Murrayja i Keija Nishikorija.`Kako Dodig može predati pri rezultatu 3-6 6-3 5-0 protiv Monaca? Zar nije mogao odigrati još jedan gem?`, napisao je Gilbert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od dvojice preostalih hrvatskih tenisača u ždrijebu u četvrtak će u akciji biti Borna Ćorić čiji je suparnik u 1. kolu Uzbekistanac Denis Istomin, 76. igrač s ATP ljestvice. Marin Čilić je kao 11. nositelj bio slobodan u 1. kolu, a u drugom će igrati protiv Srbina Dušana Lajovića koji je sa 6-1, 7-6 (5) izbacio Amerikanca Dennisa Novikova.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo