SJEĆATE LI SE REALA 2004. ILI INTERA 2002.? / Conteu i Chelseaju prijeti sličan scenarij

Image

Chelsea Antonia Contea veći dio sezone vodeća je momčad Premier lige.

8.4.2017.
9:00
VOYO logo

Uvjerljivih deset bodova razlike nad drugoplasiranim Tottenhamom ovog su tjedna prosuli pa je osam utakmica prije kraja prvenstva razlika trenutno spala na sedam bodova. To je, očekivano, probudilo nadu momčadi s White Hart Lanea.

Iako se čini nemogućim, povijest je pokazala da je takav rasplet itekako moguć o emu svjedoče sljedeći primjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Real Madrid (2003/2004)

Dvanaest utakmica prije kraja imali su 12 bodova ispred drugoplasiranog Deportiva, dok je Valencia Rafe Beniteza bila još dalje.

Potom je uslijedio preokret. Real je u ožujku osvojio samo dva boda u tri utakmice te je izgubio od Real Zaragoze u Kupu kralja. Nakon toga došlo je do kolapsa. Madriđani su izgubili sedam od deset prvenstvenih utakmica, od kojih posljednjih pet u nizu. To je iskoristila Valencia i osvjila naslov s pet bodova prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Newcastle (1995/1996)

Imala je tadašnja momčad Kevina Keegana sredinom sezone velikih deset bodova prednosti. Ključni trenutak bio je poraz na Old Traffordu 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećih osam utakmica, od veljače do travnja izgubili su pet utakmica, dok je United slavio u 13 od 15 susreta te su na taj način preskočili Newcaste i osvojili naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Manchester United (1997/1998)

Fergusonova momčad imala je 11 bodova više od Wengerovog Arsenala. No, u ožujku je Manchester United nanizao pet poraza te su sipali od Monaca u Ligi prvaka. Arsenal je to iskoristio i vratio se u utrku za naslov. Wengerova i društvo je nanizali su deset pobjeda te su preskočili United četiri utakmice prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Inter (2001/2002)

Hector Cuoper bio je u to vrijeme na čelu Intera u kojem su bile zvijezde poput Javiera Zanettija, Clarencea Seedorfa, Christiana Vierija i Ronalda. Pet utakmica prije kraja imali su šest bodova prednosti, ali za suparnika su imali Juventsu u kojem su igrali David Trezeguet, Pavel Nedved i Alessandro Del Piero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjeg dana prvenstva Juventus je uspio osvojiti naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom trenutku srušili su na se snovi, jako teško vjerovati što se dogodilo", kazao je svojevremeno Ronaldo.

Inter je u tih pet utakmica izgubio od Atalante, slavili su protiv Brescie, a potom je uslijedio remi s Chievom. Juve je nizao samo pobjede. Posljednjeg dana prvenstva Inter je trebao pobjedu nad Lazijem, ali su izgubili 4:2. Juventus je tukao Udinese i osvojio naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Chelsea (2013/2014)

Chelsea je imao devet bodova prednosti ispred Manchester Cityja. Momčad Manuela Pellegrinija slavila je u posljednjih pet utakmica, dok je Chelsea izgubio od Aston Ville. Crystal Palacea i Sunderlanda u posljednjih devet kola te su na kraju se zonu završili na trećem mjestu. Ispred njih se ugurao Lverpool koji je veći dio sezone bio najizgledniji kandidat za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo