SIROMASI POBIJEDILI BOGATE: / Nećete vjerovati, u nogometu ima i toga

Image
Image

Nakon pet godina borbe kultni njemački nogometni klub St. Pauli dobio je natrag marketinška prava na svoj prepoznatljivi navijački simbol, lubanja s kostima. Drugoligaš je, naime, 2004.

27.11.2015.
23:30
VOYO logo

Pet godina kasnije krenuli su u u borbu za povratak istih i kada se čniilo da će morati na sud došlo je do nagodbe. Klub je za povratak prava platio 1,3 milijuna eura, a dogovor će početi vrijediti od 1. sjiačnja sljedeće godine.

Povratak u Bundesligu

Predsjednik kluba OkeGöttlich povodom toga objavio je da je ovo veliki korak neovisnosti kluba te da će im pomoći u povratku bundesligaškog statusa kojeg su izgubili 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj logo navijači su počeli korisitit 80-ih kada je klub započeo transformaciju temeljenu na lijevoj političkoj orijentaciji, antifašizmu i društvenom aktivizmu. Tada su se oko kluba okupljale razne alternativne skupine, a postao je i prvi klub koji je zabranio nacističke simbole na stadionu. Što točno ovaj znak znači navijačima kluba nabolje je prije nekoliko godina opisao jedan od njihovih vođa SvenBrux.

"To je naš simbol. Mi, siromasi, gusari, borimo se protiv bogatih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova ljubav prema klubu možda je i najviše došla do izražaja prije malo više od deset godina kada je St. Pauli bio na rubu bankrota te je ispao u treću ligu i prijetilo mu je gašenje. Međutim, navijači su u mjesec i pol dana prodali 140 tisuća majica, a odigrana je i prijateljsku utakmicu s Bayernom. Njemački velikan prepustio im je zaradu, što je također pomoglo spašavanju kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo