POTPUNO NEOČEKIVANO

SINIŠA MIHAJLOVIĆ MNOGE IZNENADIO PRIZNANJEM: Njegova izjava o Hrvatskoj odjeknut će u Srbiji

Progovorio je o brojnim temama, ali nama je najzanimljivija bila jedna izjava o Euru

Legendarni srpski nogometaš Siniša Mihajlović pomalo je iznenadio tamošnju javnost izjavom koju je dao u emisiji Tiki-taka, koju vodi poznati talijanski novinar Piero Chiambretti. Naime, priznao je da će na Europskom prvenstvu ovog ljeta navijati za Italiju, ali i – Hrvatsku.

“Zahvaljujući talijanskom izborniku Robertu Manciniju postao sam trener. Da nije bilo njega ne bih se upustio u te vode. U Interu smo zajedno morali kontrolirati svlačionicu. Ipak, ja nemam kristalnu kuglu, pa da kažem kakav će rezultat napravitiu na Euru. Nadam se da će pobjeđivati, a pošto nema Srbije navijat ću za Italiju i malo za Hrvatsku”, poručio je Mihajlović.

O raspadu Jugoslavije

Nekadašnji srpski nogometaš, a danas trener Bologne, objavio je nedavno autobiografiju pod imenom ‘Igra života’. U njoj se među ostalim bavio svojom borbom s leukemijom, spominjao je prijateljstvo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, i brojnim drugim temama iz svog života. A povodom izlaska knjige dao je intervju za Corriere della Seru u kojem je novinaru pojasnio kada je shvatio da će se Jugoslavija raspasti.

“U finalu Kupa Jugoslavije 1991. godine. Zvezda je izgubila od Hajduka, Alen Bokšić je dao gol. Prije utakmice, u tunelu koji vodi do terena, Igor Štimac, Hrvat i moj suigrač iz mlade reprezentacije, prišao mi je i rekao: ’Molim Boga da ti naši ljudi pobiju obitelj u Borovu.’ To je mjesto mojih roditelja”, ispričao je Mihajlović i tako teško optužio bivšeg hrvatskog reprezentativca i izbornika.

Dueli sa Štimcem

Utakmica u Beogradu odigrana je u predratnoj atmosferi te je bila prepuna incidenata, a posebno su ostali upamćeni dueli Igora Štimca i Siniše Mihajlovića. Bivši Vatreni opisao je za potrebe dokumentarca ‘Hajdukov ratni trofej’, kako su poslije susreta radili pištolji, te da je on posebno bio meta.

“Nakon utakmice su se ispred svlačionice vadili pištolji na nas, pogotovo ne mene. To je već bio jasan pokazatelj što se događa u toj državi i jasno je bilo da nema budućnosti”, ispričao je Štimac svojevremeno.

Povratak na Net.hr