ŠEVČENKOV PRVI PORAZ

ČAČIĆ GA NADMUDRIO: ‘Hrvati su imali dobre informatore, točno su znali što treba napraviti’

Andrij Ševčenko je u Zagrebu doživio prvi poraz na klupi ukrajinske reprezentacije, a nakon dvoboja je priznao da je Hrvatska u ovom trenutku glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini koje vodi na Svjetsko prvenstvo kojem je sljedeće godine domaćin Rusija.

“Imali smo dobrih trenutaka i mi i Hrvatska. Razlika je u tome da je Hrvatska svoje prilike iskorisitila. Rezultat je za nas negativan, ali gledamo na situaciju pozitivno. Vjerujemo da ćemo imati još prilika. Vjerujemo da još možemo izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Ševčenko na konferenciji za medije nakon minimalne pobjede Hrvatske.

KALINIĆEVA MAJSTORIJA ZA TRI BODA: Ispunjeni i glasni Maksimir vodio Hrvatsku do velike pobjede

“Naravno, poraz nikada nije drag, ali uvijek u životu treba biti spreman i za poraze”, dodao je Švečenko koji je u najavi utakmice istaknuo kako će ključ za uspjeh Ukrajinaca u Zagrebu biti presing na veznu linije Hrvatske.

IZBORNIK BLISTA OD SREĆE: ‘Sad smo u startnoj kućici druge vožnje i vidimo cilj. Ne smijemo se poskliznuti

“Nismo uspjeli skroz riješiti taj aspekt. Kod njih su se u sredini dobro koordinirali Modrić i Rakitić. Iskoristili su trenutke koje su imali, a mi nismo. Hrvatska je imala prednost u sredini terena.”

SREĆA ISPRED HRVATSKE SVLAČIONICE: ‘Ne bih ostao živ u Ukrajini da nismo pobijedili. Idemo u Rusiju s prvog mjesta’

“Mi smo vrlo različite momčadi, imamo različite stilove i načine igre. Kod Hrvata je sredina jaka. Mandžukić je kod njih bio u ulozi drugog napadača. Na početku smo bili malo iznenađeni, ali poslije se pribrali. Zadovoljan sam kako smo izgledali na terenu”, priznao je ukrajinski je izbornik priznao te natuknuo da je hrvatski izbornik imao dobre informacije o onome što su Ukrajinci pripremali za Zagreb.

“Dobro su znali kakvu ćemo taktiku koristiti i mislim da je Hrvatska bila jako dobro informirana kako ćemo igrati.”

Povratak na Net.hr