SERENA NAJAVILA POVRATAK: / 'Bilo mi je stvarno teško, ne želim više ni razmišljati o tome'

Image

Posljednji službeni nastup u pojedinačnoj konkurenciji imala na Australian Openu 2017.

6.3.2018.
12:50
VOYO logo

Serena Williams tvrdi da nije u najboljoj formi, ali da je spremna za povratak na WTA Tour, koji bi se trebao dogoditi ovog tjedna na turniru u Indian Wellsu, gdje je pobjednica bila 1999. i 2001. godine, a onda je 14 godina nije bilo, jer je bila pogođena reakcijom gledatelja nakon što je njezina sestra Venus nekoliko minuta prije polufinala 2001. objavila da odustaje od nastupa.

Serena Williams je posljednji službeni nastup u pojedinačnoj konkurenciji imala na Australian Openu 2017. godine, kad je osvojila svoj 23. Grand Slam naslov. Nekoliko tjedana poslije objavila je da je trudna, a u rujnu rodila kći Alexis Olympiju. Serena je tada najvila povratak na ovogodišnjem Australian Openu, ali je 36-godišnja tenisačica ipak morala odustati od te namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak povratak

"Spremna sam, inače ne bih bila ovdje. Ako sada nisam spremna, onda nikada neću biti", izjavila je Serena Williams u razgovoru za britanski BBC, u kojem je istaknula kako joj nije bilo nimalo lako vratiti se treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je teško. Bilo je mnogo dana, i još uvijek ih ima, kad se pitam kako ću izdržati. Bilo je stvarno, stvarno teško, ali idem dalje. Znam da još nisam u najboljoj formi, ali dižem se. Osjećam da ću za dva mjeseca biti mnogo bolja nego što sam sada, ali negdje moram početi. Ne želim više sjediti po strani i razmišljati o tome", istaknula je Williams te dodala:

"Dokle god ću napredovati, čak i ako će to biti i puževim korakom, bit ću zadovoljna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni povratak

Serena Williams je službeni povratak imala u Fed Cup reprezentaciji SAD-a na gostovanju u Nizozemskoj, gdje je nastupila u paru sa sestrom Venus, kad je ukupna pobjeda već bila u rukama Amerikanki. Sestre su izgubile od Lesley Kerkhove i Demi Schuurs.

U službenom povratku u pojedinačnoj konkurenciji suparnica će joj u 1. kolu BNP Paribas Opena u Indian Wellsu biti 24-godišnja Kazahstanka Zarina Dijas, 53. tenisačica svijeta, a ždrijeb ju u 3. kolu vodi do mogućeg dvoboja sa sestrom Venus. No, osvajačica 23 Grand Slam naslova suzdržna je u očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što očekujem. Nikad od mene nećete čuti da očekujem poraz, ali situacija je sad malo drugačija. Više od svega, očekujem da vidim gdje sam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki poticaj

"Ovo je dobro vrijeme za početak, gledajući prema ljetu. Ako želim igrati na tim Grand Slam turnirima, i ako želim igrati dobro, onda je ovo idealno vrijeme za početak", dodala je Serena Williams koja ima priliku postati najuspješnija tenisačica svih vremena na Grand Slam turnirima. Jedina koja je ostala ispred nje je Margaret Court sa 24 pojedinačna trofeja.

"Ne trebam neki dodatni motiv. Oduvijek sam bila izrazito motivirana osoba, a sada imam najbolji poticaj koji sam mogla poželjeti. Želim da moja kći bude uz mene dok mi ide dobro i igram odlično pa je to zasigurno dodatni motiv", rekla je Serena Williams te zaključila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislila sam već prije šest godina da ću otići u mirovinu, ali još sam uvijek tu, igram odlično i mislim da ću i dalje igrati dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru u Indian Wellsu nastupit će i dvije hrvatske tenisačice. Petra Martić će u 1. kolu igrati protiv Njemice Tatjane Marije (WTA - 56.), a Donna Vekić je za suparnicu dobila Grkinju Mariju Sakkari (WTA - 58.). U slučaju pobjede Martić će u 2. kolu igrati protiv 25. nositeljice, Čehinje Barbore Strycove, dok bi Vekić u 2. kolu za suparnicu imala 16. nositeljicu, Australku Ashley Barty.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo