SENZACIONALAN USPJEH: / Mirjana Lučić-Baroni u četvrtfinalu Melbournea!

Image
23.1.2017.
7:06
VOYO logo

Gotovo 18 godina nakon što je po prvi put na Grand Slam turnirima prošla do četvrtfinala u Wimbledonu, gdje je kasnije u polufinalu 1999. poražena od legendarne Njemice Steffi Graf, Mirjana Lučić-Baroni ponovno se našla među posljednjih osam tenisačica koje će nastaviti borbu za naslov pobjednice Australian Opena. Ni ozljedom načeta lijeva noga i 21-godišnja američka kvalifikantica Jennifer Brady nisu bile dovoljno visoke prepreke koje bi zaustavile 34-godišnju tenisačicu rođenu u Makarskoj na njezinom nevjerojatnom putu.

Od prvog do posljednjeg poena u 70-minutnom meču s 13 godina mlađom i neiskusnijom suparnicom Mirjana Lučić-Baroni nametnula se kao tenisačica o kojoj jedinoj ovisi ishod dvoboja osmine finala na Margaret Court Areni. Serijom neobranjivih udaraca Lučić-Baroni je u sedmom gemu iskoristila jednu od sedam dvostrukih pogrešaka svoje suparnice za prvi 'break' koji joj je bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala 35 'winnera'

Nakon što su razmijenile 'breakove' na početku druge dionice, 34-godišnja Hrvatica s američkom adresom ponovno je počela nizati sjajne udarce, a pritiskom na početnom udarcu natjerala je 21-godišnju Brady u petom gemu na još dvije dvostruke pogreške te novim 'breakom' potpuno slomila otpor suparnice. Nizom od pet uzastopnih gemova Lučić-Baroni je nakon samo 70 minuta borbe svladala Jennifer Brady i po prvi put u karijeri probila se u četvrfinale Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji.

Hrvatska veteranka je dvoboj završila sa 35 'winnera', 24 više od svoje suparnice, čime je nadoknadila dvostruko više napravljenih neforsiranih pogrešaka (24-12) nego što ih je imala Brady. Lučić-Baroni je iskoristila četiri od sedam prilika za 'break', a Brady je imala realizaciju 1/6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku tenisačicu u noći s ponedjeljka na utorak prvo čeka nastup u četvrtfinalu ženskih parova, do kojeg je stigla igrajući s njemačkom Fed Cup reprezentativkom Andreom Petković, a noć poslije će pokušati izboriti polufinale u pojedinačnoj konkurenciji, kada će joj suparnica biti bolja iz dvoboja 5. i 22. nositeljice, Čehinje Karoline Pliškove i Australke Darije Gavrilove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo