SENZACIONALAN POČETAK GODINE: / Najbolja hrvatska tenisačica izborila finale prestižnog turnira

Image
Foto: AFP

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh izborila je finale WTA turnira u Aucklandu.

6.1.2017.
10:08
AFP
VOYO logo

Najbolja hrvatska tenisačica 19-godišnja Ana Konjuh (WTA - 47.) borit će se za naslov pobjednice WTA turnira u novozelandskom Aucklandu protiv Amerianke Lauren Davis, nakon što je u subotnjem polufinalu bila bolja od Njemice Julije Goerges (WTA - 53.) sa 6-3, 4-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do svog drugog finala u karijeri Konjuh je stigla 18 mjeseci nakon što je u Nottinghamu 2015. godine osvojila svoj prvi WTA naslov.

Bio je to drugi dvoboj 19-godišnje Dubrovčanke protiv 28-godišnje Njemice, a u prvom, 2015. u kvalifikacijama turnira u Wuhanu, slavila je Goerges. Scenarij je bio vrlo sličan, osim što Konjuh u Aucklandu nije dopustila Goerges potpuni preokret nakon što je, baš kao i u Wuhanu, osvojila prvi set zahvaljujući 'breaku' za vodstvo 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goerges je vodila 5-2 u drugom setu, Konjuh se vratila do 5-4, ali je potom drugi put u toj dionici izgubila servis pa je odluka o pobjednici ostavljena za treći set. U njemu je hrvatska tenisačica povela 2-0 te u trećem gemu spasila čak pet 'break-lopti' suparnice, 0-40 i još dvije prednosti. Nakon dva sata i tri minute igre Konjuh je iskoristila drugu meč-loptu za konačnih 6-3, 4-6, 6-3.

Hrvatsku tenisačicu u nedjeljnom dvoboju za naslov čeka 23-godišnja Amerikanka Lauren Davis (WTA - 61.) koja je u polufinalu profitirala predajom 19-godišnje Latvijke Jelene Ostapenko (WTA - 44.) pri vodstvu američke tenisačice 4-6, 6-4, 4-1. Konjuh i Davis su prije tri godine odigrale jedini međusobni dvoboj upravo u Aucklandu, gdje je u meču osmine finala slavila Amerikanka sa 2-6, 6-2, 6-2. Davis je prošle godine bila finalistica na turnirima u Washingtonu i Quebec Cityju, ali još uvijek čeka na svoj prvi WTA naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljni finalni dvoboj Konjuh i Davis na rasporedu je u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Auckland - polufinale:

Lauren Davis (SAD) - Jelena Ostapenko (Lat/7) 4-6, 6-4, 4-1, predaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ANA KONJUH (HRV/8) - Julia Goerges (Njem) 6-3, 4-6, 6-3

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo