POSAO ŽIVOTA

SENZACIJA NA POMOLU: Cijela Turska bruji o Igoru Tudoru! Preuzima li Hrvat velikana?

Bivši hrvatski nogometni reprezntatvac Igor Tudor svojim je rezultatima na klupi Karabükspora oduševio tursku javnost.

Riječ je o klubu koji je prošle godine igrao drugoligaški nogomet, a pobjedom u sedmom kolu nad Adanasporom Krune Jurčića izbio je visoko peto mjesto.

Stoga nije niti čudno da Tudora tamošnji mediji već sada sele u redove turskih velikana. Naime, Nizozemac Dick Advocaat nanizao je loše rezultate s Feberbahčeom. Trenutno je deveti s dvije pobjede, tri remija i dva poraza u sedam kola.

Stoga se već traži njegova smjena, a kako pišu Fotomac i t24.com jedan od kandidata za nasljednika slavnog Nizozemca upravo je Tudor.

Hrvat je nedavno zadivio Turke kada je objavljen podatak da njegova momčad najviše trči. Tudorovi nogometaši po utakmici tako pretrče 115,8 kilometara što je 2,5 kilometara više u odnosu na prvog konkurenta po tom statističkom podatku.

Tajna je, kazao je Tudor po objavljivanju tog podatka, u načinu treniranja i poimanju nogometa.

“Postoje segmenti na koje kao trener možeš jako utjecati, dok su tehnička i brzinska kvaliteta izvedbe igrača i momčadi u cjelini nešto na što možeš utjecati samo u manjoj mjeri”, smatra Tudor.

Prije preuzimanja Karabükspora, trenirao je nogometaše PAOK-a te se i tada se njegova momčad mogla podičiti podatkom da često odradi kilometražu veću od konkurenta.

Ako mu ta filozofija nastavi pružati pozitivne rezultate sigurno je da će za to biti nagrađen ugovorom s jednim od velikana.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr