SENZACIJA IZ SVIJETA BORILAČKIH SPORTOVA: / Boksački prvak najavio prelazak u UFC

Image
Foto: AFP

Bellew se za ovu borbu spustio za težinsku stepenicu, u cruiseweight kategoriju, čiji je WBC prvak već bio.

7.11.2018.
15:37
AFP
VOYO logo

Nakon što je dva puta pobijedio DavidaHaya u teškoj kategoriji Britanac Tony Bellew (35) odlučio je izazvati Ukrajinca OleksandraUsyka, neporaženog šampiona u vlasništvu sva četiri cruiseweight pojasa WBO, WBC, WBA, IFA u lakoteškoj kategoriji, koje je osvojio na World Boxing Super Series. Velika borba zakazana je za 10. studenoga u Manchester Areni u 23 sata.

Prije tog meča Bellew je u razgovoru za Oddschecker priznao kako bi se nakon ove borbe želio okušati u MMA-ju te da bi volio nastupiti u UFC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji meč

"Volio bih ući u oktogon. Priznajem da volim MMA i UFC i kako su stvorili fantastičan brend. Dana White je napravio sjajan posao. To je sada organizacija vrijedna milijarde dolara to se sve zaslugom Whitea i braće Fertita", kazao je boksač, koji je trenutno usredotočen na predstojeću borbu.

"Poslije tog meča idem u boksačku mirovinu, a vidjet ćemo što će se dogoditi poslije toga", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bellew se za ovu borbu spustio za težinsku stepenicu, u cruiseweight kategoriju, čiji je WBC prvak već bio. Stati u ring protiv boksača kojeg se pribojava čitav boksački svijet velik je izazov i pravi test za Bellewa, koji je u svoje 33 borbe poražen svega dvaput (jedna borba završena je neodlučeno).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usyk, osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012., a u svojih 15 profesionalnih mečeva impresionirao je boksački svijet postavši IBF, WBA, WBC i WBO cruisweight prvak osvojivši World Boxing Super Series turnir. U svojoj desetoj borbi prošle godine protiv Krzysztofa Glowackog postao je WBO prvak, a ove je godine osvojio WBC pojas protiv Mairisa Briedisa te IBF i WBA naslove protiv Murata Gassieva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo