ŠEF SUDACA

POLUDIO ZBOG KAZNE SOUDANIJU: ‘To je neodrživi presedan. Sreća da on nije u Uefi jer bi vjerojatno ponovio utakmicu Real – Bayern’

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić primjenom članka 110. Disciplinskog pravilnika HNS-a po naknadnoj prijavi i provedenom postupku kaznio je igrača El Arabi Hillel Soudani (Dinamo) s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne zbog prekršaja iz članka 51. DP HNS-a u 18. minuti utakmice Lokomotiva-Dinamo, priopćeno je u srijedu na službenoj stranici Prve HNL.

Međutim, njegova odluka izazvala je nazadovoljstvo prvog čovjeka sudačke organizacije Ante Kulušića.

NAKON PRIJAVE STIGLA I KAZNA: Soudani ipak neće moći igrati protiv Hajduka, Dinamo se žali na odluku

“Prema snimci koju je Uefa poslala sucima za edukaciju Soudani je trebao dobiti žuti karton, a ne crveni. Žuti karotn isključivo je u domeni suca, a po pravilima Uefe odluka suca može se mijenjati isključivo ako je kažnjen krivi igrač. Po meni, Pavličić je napravio neodrživi presedan i sreća da on nije u Uefi jer bi vjerojatno vratio Vidala u igru i ponovio utakmicu Real – Bayern”, pojasnio je Kulušić u razgovoru za 24 sata.

SOUDANI PROPUŠTA DERBI? PRIJAVIO GA POTPUNI ANONIMAC: ‘U klubu su me već ‘oprali’ zbog toga što sam se umiješao’

Još jednom je ponovio da je sudac Tihomir Pejin pogriješio kod svoje odluke da ne dodijeli karton Soudaniju zbog nesportskog udaranja igrača Lokomotive i da će zbog toga pauzirati nekolikom kola.

Soudani se, inače, žalio na odluku ali ona ne odlaže izvršenje kazne. No, postoji mogućnost da se na brzinu sastane Komisija za žalbe te promijeni odluku Disciplinskog suca i prebriše kaznu Alžircu.

Detalje sporne utakmice možete pogledati OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr