ŠEF SUDACA KULUŠIĆ POJASNIO: / 'Soudani je trebao dobiti žuti, ali nema šanse da ga naknadno kaznimo'

Image

Prema pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza, igrač Dinama Hilal Soudani teoretski bi mogao biti naknadno kažnjen nakon izgreda na utakmici protiv Lokomotive kad je udario suparničkog igrača.

16.4.2017.
23:14
VOYO logo

Luka Capan osjetio je Soudanijeve krampone na nozi u trenutku dok je igra bila prekinuta, ali se sudac Tihomir Pejin suzdržao od bilo kakve opomene, već je Dinamovom napadaču pokazao na znak "Respect" na rukavu i pozvao igrače da se rukuju.

Image
OKO SOKOLOVO IMAT ĆE PUNE RUKE POSLA: /

Pogledajte kako je Soudani pošteđen crvenog kartona, a Lokomotivi izmišljeno zaleđe

Image
OKO SOKOLOVO IMAT ĆE PUNE RUKE POSLA: /

Pogledajte kako je Soudani pošteđen crvenog kartona, a Lokomotivi izmišljeno zaleđe

Hajduk ne želi biti "tužibaba"

Malo je nezgodno što bi Soudani, da je dobio barem žuti karton, preskočio derbi s Hajdukom sljedećeg vikenda što baca dodanu sumnju na ovakvu sudačku odluku. No, Soudani bi mogao nastradati ako se dodatno pokrene disciplinski postupak, a to je moguće "temeljem prijave koju može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije u pisanom obliku ili izjavi danoj u zapisnik pred tijelom nogometne organizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teoretski, protiv Soudanija bi čak i Hajduk mogao podijeti prijavu, ali na Poljudu su takvu mogućnost odbacili. Ne žele biti "tužibabe" uoči najvećeg derbija koji se u subotu, 22. travnja igra na Maksimiru.

"Vjerujemo da će HNS postupiti u skladu sa svjetskom praksom. Nadamo se stoga da Hajduk neće morati reagirati, s obzirom na to da se u ovom slučaju radi o nečem očitom", priopćili su s Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je razlika između brutalnog starta i nesportskog ponašanja"

No, Alžirac će vjerojatno proći bez kazne. Ovaj slučaj je pojasnio predsjednik sudačke komisije Ante Kulušić u razgovoru za Novu TV.

"Velika je razlika između brutalnog starta i nesportskog ponašanja. Zato mislim da u ovom slučaju ne postoji mogućnost dodatne kazne", kazao je Kulušić dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad se u povijesti nije dogodilo da netko naknadno dobije žuti karton. Postoje razlike u svijetu gdje disciplinski sudac dodatno kazni igrača koji je udario suparnika s leđa, kada to nitko nije vidio".

"Pejin je trebao dati žuti karton Soudaniju"

Ipak, sudac Pejin je, priznaje Kulušić, napravio pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom slučaju sudac je trebao dati opomenu, minimalno žuti karton. Nije to napravio, sankcioniran je i ništa se drugo ne može napraviti", kazao je šef sudaca u HNL-u.

Drugim riječima, Soudaniju koji se provukao bez kazne, sad se može staviti "soli na rep".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharbiniju povećana kazna

No, praksa u HNL-u pokazala je drugačije primjere i korekcije sudačkih odluka. Prije dvije godine igraču Zagreba Gabrijelu Bobanu je ukinut crveni karton protiv Splita, kao i hajdukovcu Jeffersonu u derbiju protiv Dinama. Anas Sharbini kažnjen je oštrije, na utakmici je dobio žuti karton, ali mu je kazna povećana na dvije utakmice neigranja, bilo je to nakon utakmice Hajduka i Varteksa 2010. godine.

Spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo