SCHUMACHEROV NASLJEDNIK NAPUŠTA FERRARI: / Velike promjene u najstarijoj momčadi Formule 1

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Vodstvo Formule 1 se nada da će ovu sezonu započeti početkom srpnja

12.5.2020.
9:30
AFP
VOYO logo

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, 32-godišnji njemački vozač SebastianVettel napustit će momčad Ferrarija na kraju ove sezone, nakon što su propali njegovi pregovori o produženju ugovora s talijanskom momčadi.

Njemački tabloid Bild objavio je da Vettel, kojem ugovor s Ferrerijem završava na kraju 2020., nije pristao na uvjete iz novog ugovora, dok se najtrofejnija i najstarija momčad u Formuli 1 još uvijek nije oglasila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju talijanske Gazette dello Sport, Vettelu je bilo ponuđeno produženje ugovora od jedne godine, ali uz smanjenu plaću.

Velika očekivanja

Vettel je u Ferrari došao 2015. nakon što je za upravljačem Red Bulla osvojio četiri naslova svjetskog prvaka. Momčad iz Maranella i njemački vozač nadali su se da će se niz nastaviti i u Ferrariju te da će Vettel krenuti stopama slavnog sunarodnjaka i njegovog idola MichaelaSchumachera, koji je u bolidu s propetim konjićem osvojio pet od svojih sedam naslova svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Ferrari's German driver Sebastian Vettel drives at the Circuit de Catalunya on March 8, 2018 in Montmelo on the outskirts of Barcelona during the third day of the second week of tests for the Formula One Grand Prix season. / AFP PHOTO / Josep LAGO

Iz Ferrarija su još prije poručili da žele Vettelov ostanak u momčadi uz 22-godišnjeg Monegašanina CharlesaLeclerca, ali da žele zaključiti ugovor što prije, kako bi u slučaju odlaska Nijemca pravovremeno pronašli pravu zamjenu, dok na tržištu još ima dovoljno kvalitetnih opcija.

Leclerc je u svojoj premijernoj sezoni s Ferrarijem nadmašio Vettela po broju bodova, pobjeda, mjesta na postolju i osvojenih prvih startnih pozicija te je na taj način najavio preuzimanje statusa prvog vozača momčadi i Ferrarijevog kandidata u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao mogući Vettelovi nasljednici najčešće se spominju Australac DanielRicciardo iz Renaulta i Španjolac CarlosSainz iz McLarena, s obzirom na to da su obojica u posljednjoj godini ugovora sa svojim sadašnjim momčadima.

U mnogim špekulacijama oko njegove budućnosti s Ferrarijem je povezivan i aktualni svjetski prvak Britanac LewisHamilton, ali je on više puta ponovio da je njegova namjera ostati u Mercedesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Formule 1 se nada da će ovu sezonu započeti početkom srpnja na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo