'SAVJEST MI JE ČISTA': / Osramoćeni Platini zaradio pljesak na Uefinom kongersu

Image

Platini je kažnjen jer mu je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter 2011. godine isplatio honorar od dva milijuna švicarskih franaka.

14.9.2016.
10:31
VOYO logo

Bivši predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini, koji je odstupio s te dužnosti u svibnju ove godine nakon što mu je zbog kršenja etičkih pravila zabranjen rad u nogometu na četiri godine, u svom je obraćanju zastupnicima izvanrednog kongresa UEFA-e u Ateni rekao kako smatra da nije napravio ništa pogreško i da mu je savjest čista.

Platini je dobio priliku obratiti se članovima kongresa na početku izvanrednog zasjedanja na kojemu će biti izabran njegov nasljednik, a njegov izlazak za govornicu popraćen je aplauzom. Etička komisija FIFA-e, koja je Platiniju izrekla kaznu, dopustila mu je obraćanje članovima kongresa UEFA-e usprkos zabrani iz "humanih razloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je vrlo emocionalno biti ovdje, a ujedno sam i vrlo sretan jer će ovo biti moj posljednji govor na kongresu UEFA-e. Nastavit ćete raditi bez mene zbog razloga u koje danas ne želim ulaziti. Mogu samo reći kako je moja savjest čista, siguran sam kako nisam u ničemu pogriješio i nastavit ću se boriti u tom smislu na sudovima. Hvala vam, hvala za posljednjih devet godina, mislim da smo napravili odličan posao. Prijatelji nogometa, zbogom", rekao je Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Etička komisija FIFA-e, koja je Platiniju izrekla kaznu, dopustila mu je obraćanje članovima kongresa UEFA-e usprkos zabrani iz "humanih razloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini je kažnjen jer mu je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter 2011. godine isplatio honorar od dva milijuna švicarskih franaka za "intelektualne usluge".

Kongres UEFA-e će u Ateni birati Platinijevog nasljednika, a kandidati su Slovenac AleksanderČeferin i Nizozemac Michael van Praag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo