DRUGI OTAC

SARIN TRENER ODUŠEVLJEN: ‘Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Kladio bih se da će jednog dana srušiti svjetski rekord’

Hrvatska atletičarka Sara Kolak senzacionalno je došla do zlatne medalje u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Jedan od najzaslužnijih za to je njen trener Slovenac Andrej Hajnšek.

PERKOVIĆ U TRANSU: ‘Ludbreg više nije centar svijeta, Sara je centar svijeta. Bravo moje zlato. Naklon do poda’

“Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari. Objektivno treba nam još dvije godine da dođe na tehničku razinu koju ja želim. A prije dvije godine i nesretne operacije ramena bila je 40 posto jača, otad je smršavila 11 kilograma. Ona je pozitivac, veliki radnik i vrlo posebna osoba koja je prije mene promijenila čak pet trenera, a ja se s njom u dvije godine ama baš nijednom nisam posvađao”, kazao je Hajnšek te je dodao:

“Kladio bih se da će Sara jednog dana srušiti svjetski rekord”.

ČUDO IZ LUDBREGA: ‘Rekli su mi da samo uživam, a iz tog uživanja je nastalo olimpijsko zlato’

Drugi otac

O svom treneru progovorila je nakon natjecanja i olimpijska pobjednica.

“Moj trener je moj drugi otac. Prije dolaska ovdje me tjerao da svaki dan radim neku baš čudnu vježbu i ja sam radila bez pogovora. Kad sam ga pitala čemu služi ta vježba, kazao mi je – Sara, želio sam te naučiti kako stupiti na postolje”, rekla je.

Kolak je, inače, u Rio stigla s najboljim osobnim rezultatom od 63.50m kojega je bacila početkom srpnja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu i s kojim je osvojila brončano odličje. U Riju je u trećoj seriji kvalifikacija prije dva dana bacila 64.30m za ulazak u finale gdje je taj domet popravila za još 1.88m. Prije početka ove sezone njezin najbolji rezultat u koplju bio je tek 57.79m.

Povratak na Net.hr