PRERANI ODLAZAK

SARAČEVIĆEVA ANEGDOTA IZ ATLANTE ’96.: ‘Svaki dan sam se spuštao u parkić na ljuljačku. Dođem, a kad tamo zauzeta’

Jedna od anegdota vezanih uz zlatnu rukometnu generaciju s Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine doznala se kasnije, a ispričao ju je sam Zlatko Saračević

Večeras je iz Koprivnice stigla tužna vijest da je u tamošnjoj bolnici, nakon što mu je pozlilo poslije utakmice rukometašica Podravke koje je trenirao, u 60. godini preminuo legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević.

Saračević je bio jedan od glavnih igrača izvanredne generacije koja je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine osvojila zlatnu medalju. Bilo je to prvo olimpijsko zlato za samostalnu Hrvatsku. U finalnoj utakmici hrvatski su rukometaši u dramatičnoj utakmici pobijedili Švedsku rezultatom 27:26, nakon što su tijekom susreta imali prednost i od sedam golova.

UMRO JE ZLATKO SARAČEVIĆ: Dao je izjavu poslije utakmice nakon čega mu je pozlilo, preminuo je u bolnici

‘Uoči utakmica ljuljao bih se na ljuljački u parkiću…’

Jedna od anegdota vezanih uz tu zlatnu generaciju i osvajanje medalje doznala se kasnije, a glavni akter bio je Saračević. Sam ju je ispričao godinama kasnije za Večernji list prisjećajući se kako su on i njegovi suigrači tada bili praznovjerni.

“Svaki dan uoči utakmica ljuljao bih se na ljuljački u obližnjem parkiću. I tako dođem na dan utakmice, a kad tamo ljuljačka zauzeta. Ne znam koje sam sve načine upotrijebio, ali uspio sam otjerati djecu. Na utakmice smo uvijek odlazili ne prvim, već drugim autobusom. Šveđani su zakasnili pa je prvo došao naš autobus. Namjerno smo ga propustili, samo kako bismo u dvoranu došli kao drugi”, ispričao je tada Saračević.

Inače, nakon te finalne utakmice u Atlanti, hrvatski rukometaši prvi put su izveli čuvenu “gusjenicu” kojom su i kasnije proslavljali pobjede.

Povratak na Net.hr