'ŠAMAR' UNITEDU: Mourinho i Abramovič su imali saveznika u 'krađi' s kojom se ponose

Image
Foto: AFP

Nakon što je Chelsea ispred nosa Manchester Unitedu ukrao sjajnog španjolca Pedra Rodrigueza, ponovno se potvrdilo ono što se zna već dulje vrijeme.

22.8.2015.
9:55
AFP
VOYO logo

Posao s Pedrom Chelsea je fantastično odigrao. Prema pisanju engleskih medija, Manchester je bio blizu potpisivanja Španjolca. Londončani su čekali do zadnjeg, uletili s boljom ponudom i zvijezdi Barcelone obukli plavi dres. No, nije samo Pedrov slučaj specifičan.

Londončani su i prije krali ispred nosa, sve je zapisano u povijesti. Tim povodom, Sportski.net vam donosi neke od najzanimljivijih transfer krađa Chelsea u posljednjih 13 godina. Pa idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham i Willian

Chelsea je te 2013. godine u kolovozu mjesecu napravio strašan posao kada je svom londonskom rivalu Tottenhamu ispred nosa uzeo Williana iz Anžija. U Tottenhamu su poludjeli na to. A Spursi su ga već imali u svojim rukama, samo što nije počelo štampanje dresova.

Najgore od svega, Spursi su izvoljevali veliku pobjedu nad Liverpoolom u lovu na Williana, već su imali dogovorene i liječnićke preglede i onda su doživjeli šok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je uzeo telefon u ruke, pozvao prijatelja Kerimova i stvar je bila gotova.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Manchester United i John Obi Mikel

Kada je Obi Mikel potpisao dokumente za napuštanje Osla u travnju 2005. godine, United je ekspresno stupio u kontakt s Obi Mikelom i sve dogovorio. I napravio veliku pogrešku. Naime, klub je zaobišao njegove agente što se njima nije svidjelo. United se slatko smijao i trljao ruke zbog dobrog posla, ali Obi Mikel ga je zeznuo. I to opasno. Podlo im je iza leđa "skinuo dres" Uniteda koji je nosio na presici i zaputio se u Chelsea. A u Manchesteru su ostali zbunjeni, izdani, bijesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je izjavio da je njegov agent bio pod velikim pritiskom londonskog kluba, ali da je u stvari Chelsea bila momčad u koju je on od početka htio otići.

Stvar se završila tako što su Londončani bili primorani platiti kompenzaciju Oslu i Unitedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Arsenal i Juan Mata

Arsenal je htio Juana Matu dovesti 2012. godine, poslao 18. milijuna funti put Španjolske, ali Valencija je prvu ponudu odbila poput prave nedodirljive "dame" i čekao novu izdašniju ponudu.

Arsen Wenger i struka Arsenala je okljevala, Chelsea je uletio s 23. 5 milijuna funti i stvar je bila riješena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Liverpool i Salah

Sličan slučaj kao i s Juanom Matom. Salah je već skoro pa bio na Anfieldu, u Liverpoolu su se već veselili, ali napravili su veliku pogrešku. Predugo su pregovarali oko što bolje cifre za njih. Basel je izgubio strpljenje, Chelsea je namirišao priliku i iskoristio je.

Upravo je agent sadašnjeg nogometaša Rome rekao da je Liverpool bio neodlučan i da je to presudilo. Dva i pol mjeseca pregovora palo je u vodu. Chelseau je trebalo samo nekoliko dana za sklopit posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Manchester United i Robben

Roben se u Londonu sastao sa velikim trenerom Alexom Fergusonom 2003. godine, ali ponuda od 5 milijuna funti je bila premala za PSV. Predsjednik nizozemskog kluba je Fergusonu poručio da će mu taj iznos donjeti Robbenov dres i to bez autograma.

Abramovič se potrudio da bude konkretniji, ponuda od 12.1 milijun funti je bila sasvim dovoljna. I za dres i za Nizozemca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Petr Čech i Arsenal

Istina, na kraju je i završio u Arsenalu, ali to je trebalo da se dogodi odavno. Wenger je propustio priliku da Čeha dovede još davne 20002. godine, kada je londonska momčad predvidjela radnu dozvolu i kada je Čech umjesto u London otišao u Rennes.

Dvije godine kasnije, Wenger je svim silana htio ispraviti svoju pogrešku. I opet nije uspio. Chelsea je ponovno bio brži i uhvatio vratara koji će godinama kasnije biti njihov jedan od zaštinitnih znakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Cesc Fabregas i Manchester United/Arsenal

Cesc Fabregas je odlučio napustiti Barcelonu, što je uzburkalo duhove na Otoku. Svi su očekivali da se Španjolac vrati u Arsenal, ali završio je u Chelseau. Nevjerojatno zvući, ali Wenger Fabregasa nije niti zvao. United je, ali je u utrci s Chelseajem ostao kratkih rukava. Kasnije se ispostavilo da su Jose Mourinho i Roman Abramovič imali jednog velikog saveznika u čitavoj ovoj priči oko Cesca. A to je njegova djevojka koja je na kraju inzistirala da njezin izabranik srca preseli u London, a ne u Manchester.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo