RUKOMETAŠI U ČETVRTFINALU IDU NA POLJSKU: / U sjajnoj utakmici svladan i Tunis

Image
16.8.2016.
7:43
VOYO logo

Hrvatska je i prije utakmice protiv Tunisa osigurala plasman u četvrtfinale, a nakon što je Francuska u zadnjem kolu pobijedila Dansku, bilo je jasno da naši rukometaši mogu biti prvi ili drugi u skupini. Prvo mjesto u skupini u četvrtfinalu je vodilo na Poljsku, dok je drugo mjesto donosilo domaćina Brazil. Naši rukometaši nisu željeli ništa kalkulirati i od prve minute su krenuli 'punim gasom' ostvarivši našu drugu najuvjerljiviju pobjedu na olimpijskim igrama ikada.

Rekordnu pobjedu na OI hrvatska rukometna vrsta je ostvarila 2008. u Pekingu kada je pobijedila Brazil 19 razlike (33-14). Najveću pobjedu na službenim natjecanjima naši su rukometaši ostvarili na svjetskom prvenstvu 2001. godine pobijedivši SAD 29 golova razlike (41-12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporili u drugom poluvremenu

Hrvatska je sjajno ušla u susret protiv Tunisa. U petoj minuti je bilo 6-1, pet minuta kasnije 11-3, a na polovici prvog dijela i +10 (15-5). Do konca prvog dijela prednost je narasla na čak 15 golova viška (25-10). Zanimljivo, u prvom poluvremenu svi hrvatski igrači su se upisali među strijelce, a najviše je zabio Igor Karačić, šest pogodaka.

U nastavku susreta hrvatski rukometaši su malo usporili ritam, obrana je više nije bila toliko čvrsta i pokretljiva što je Tunis iskoristio smanjivši veliki zaostatak. Kako se u nastavku igralo možda i najbolje pokazuje podatak kako je Tunis u prvih 10 minuta drugog poluvremena zabio osam golova, dok je u cijelom prvom poluvremenu postigao dva gola više. U revijalnom nastavku Tunis nam je zabio 16 golova za konačnih 41-26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentaciju su do pobjede predvodili Karačić s devet golova, te Ilija Brozović, Marko Mamić i Ivan Čupić sa po pet golova, dok su kod Tunižana najefikasniji bili Oussama Boughanmi sa sedam i Mohamed Soussi s pet golova.

Četiri pobjede

Hrvatska je tako nakon uvodnog poraza od Katara, nanizala četiri pobjede (Argentina, Danska, Francuska, Tunis) okončavši nastup u skupini na prvom mjestu. Odabranicima Željka Babića sada slijedi Poljska, koja u Riju nije ostvarila dobar dojam. U skupini je izgubila je od Brazila, Njemačke i Slovenije, a dobila je Egipat i Švedsku. Poljaci sasvim sigurno još pamte i težak poraz od 14 razlike (23–37) koji smo im nanijeli u siječnju ove godine na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA - TUNIS 41-26 (25-10)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 1, Stepančić 2, Kopljar 1, Gojun 2, Horvat 2, Karačić 9, Štrlek 4, Čupić 5, Mamić 5, Slišković 1, Brozović 5, Kozina 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TUNIS: Missaoui, Maggaiz, Toumi 2, Tej, Maaref, Bannour 3, Bhar, Haj Youssef, Boughanmi 7, Saied 3, Hosni 1, Hammed 1, Chouiref 4, Soussi 5

SEDMERCI: Hrvatska 0/1. Tunis 1/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Tunis 2 minute

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo