Veliki gazda najavio oštre mjere: 'Tko to ne može prihvatiti, letjet će iz reprezentacije'

Uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometaša 2016.

16.10.2014.
18:08
VOYO logo

Izbornik Slavko Goluža objavio je, pak, popis 18 igrača koji konkuriraju za utakmice protiv Nizozemske, 30. listopada u Koprivnici (18 sati), i protiv Turske, 2. studenog u Ankari (16 sati). Osim spomenutih reprezentacija u skupini 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo nalazi se još i Norveška, a uoči prvog dvoboja reprezentativci će se okupiti 27. listopada u Zagrebu.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac najavio je da u reprezentaciji više neće biti mjesta nedisciplini i da igrači moraju doći spremni na reprezentativne akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pred nama je zahtjevan ciklus, prvo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, pa Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje je izlučno za Olimpijske igre. Utakmice koje su pred nama trebale bi biti rutina, ali nećemo ih shvatiti kao rutinu, nego kao uvođenje u ciklus priprema. Inzistirat ćemo da igrači dolaze spremni na pripreme reprezentacije. Izbornik i stručni stožer bi trebali biti čudotvorci da ih pripreme i tehnički, i fizički, i taktički za 10 dana. To je nemoguće. Tko se može toga prihvatiti taj ostaje, tko se ne može prihvatiti morat će napustiti reprezentaciju", rekao je Gobac.

Dodao je da igrači u reprezentaciji ne mogu zaraditi, ali da igraju za svoje buduće ugovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su se oni prodali preko igranja u reprezentaciji. Moramo još podići odnos prema reprezentaciji. Samo to nas može održati u svjetskom vrhu."

Izbornik Goluža najavio je, pak, predstojeće utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je početak akcije za Katar. Ove dvije utakmice dolaze u trenutku kad je bilo ozljeda igrača, neki nisu bili u zavidnoj formi, ali zna se što se od nas očekuje. Trebamo imati pravi pristup i ne bi trebalo biti problema. Prvi put u povijesti će muška reprezentacija igrati u Koprivnici. Igramo po cijeloj našoj domovini, došlo je vrijeme i za Koprivnicu. Ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku s tribina", izjavio je Goluža.

Vratari: Mirko Alilović (Veszprem), Filip Ivić (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meškov Brest)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krila: Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce)

Kružni napadači: Željko Musa (Vive Tauron Kielce), Igor Vori (PSG)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanjski igrači: Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Domagoj Duvnjak (Kiel), Damir Bičanić (Chambery), Jakov Gojun (PSG), Ivan Slišković (Celje PL), Sandro Obranović (PPD Zagreb), Josip Valčić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar)

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo