BEZ DLAKE NA JEZIKU

ŽESTOKI NAPAD NA BABIĆA: ‘Može ga biti sram. On nije dorastao biti izbornik hrvatske reprezentacije’

Poprilično je iznenađenje na okupljanju hrvatske rukometne reprezentacije u Umagu izazvala pojava Venija Loserta koji je kao tgrener vratara zamijenio svoga nekadašnjeg suigrača Valtera Matoševića.

Izbornik Željko Babić, koji je nakon ispadanja u četvrtfinalu Olimpijskih igara podnio, pa povukao ostavku, odlučio je napraviti određene promjene u stožeru, ali mnoge je začudilo da se odlučio za novog trenera golmana. Upravo je Ivan Stevanović briljirao na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj, kao i na kvalifikacijskom turniru za Oi u Rio de Janeiru, pa je neobično da je Matošević morao otići. Ni njemu samom nije jasno zašto je ispao krivac.

‘Metličić bi bio bolji’

“Znao sam za svoju smjenu deset dana prije nego što me Babić nazvao. Kada mi je kratko rekao da na mene ne računa, rekao sam mu da ga može biti sram što sam to čuo od drugih. Nisam htio s njim ulaziti u bilo kakve rasprave. Naravno da sam razočaran i ogorčen što sam za smjenu saznao na jedan takav način”, izjavio je Matošević za Večernji list.

BABIĆ OKUPIO KAUBOJE: Rukometaši spremaju novu taktiku, ali bez glavnog aduta na pripremama

KRAJ RUKOMETNE LAKRDIJE: Babić još jednom opozvao ‘neopozivu’ ostavku i nastavlja voditi reprezentaciju

Proslavljeni hrvatski vratar uvjeren je i kako Babić ne bi trebao biti izbornik hrvatske reprezentacije.

“Mislim da on trenutačno nije dorastao biti izbornik reprezentacije. Bilo bi bolje da je to Pero Metličić. Zamjeram mu i to što nisam bio smješten u olimpijskom selu za vrijeme Igara. Mogao sam svaki dan doći u olimpijsko selo, ali sam u 21 sat morao izaći. A treninzi su počinjali u 20.45 sati. To znači da sam bio prisutan samo prvih desetak minuta”, dodao je Matošević.

Povratak na Net.hr