Zagreb napravio senzaciju nad senzacijama!

Prvi put u povijesti Zagreb je pobijedio Barcelonu i to usred Katalionije! Nakon što su prije četiri dana odigrali katastrofalno i izgubili od švedskog Sävehofa, rukometaši Zagreba su u 9.

18.2.2012.
17:45
VOYO logo

Rukometaši Zagreba upisali su protiv Barcelone, aktualnog prvaka Europe, povijesnu, prvu pobjedu u 14. međusobnom susretu, u 9. kolu skupine A Lige prvaka. Bilo je 30:29 za momčad Ivice Obrvana.

Zagrebaši su od samog početka utakmice igrali čvrsto u obrani i efikasno u napadu, te nisu dopuštali Barceloni da se značajnije odvoji. Nakon početnog minusa od dva do tri gola, Zagreb je počeo polako sustizati rezultat, te ga je do kraja prvih 30 minuta dostigao i prestigao. Vodili su momci Ivice Obrvana na poluvremenu 15:14. Nastavak je donio još bolju igru Zagreba koji je u jednom trenutku imao i velika tri pogotka prednosti protiv moćne Barcelone. U posljednju minutu susreta ušlo se s minimalnom prednošću hrvatskih prvaka (30:29), a 30 sekundi prije kraja Obrvan je pozvao minutu predaha. Nakon kratkog dogovora akcija je dogovorena, ili je barem tako ispala, za šut najboljeg Zagrebovog strijelca Kopljara koji je pogodio vratnicu, a lopta se od leđa vratara Šarića odbila u gol-aut. Barcelona je imala osam sekundi za posljednji napad, ali je šut mađarskog reprezentativca Nagyja blokirao David Špiler i Zagreb je počeo slaviti. Najbolji strijelci kod Zagreba bili su Marko Kopljar sa sedam pogodaka, Zlatko Horvat sa šest, Josip Valčić sa pet i Manuel Štrlek sa četiri. Ponajveće zasluge ipak idu fantastičnom vrataru Marinu Šegi koji je skupio 13 obrana. Kod domaćina je Rutenka bio strijelac njih osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba reći da su i Barcelona i Zagreb već prije osigurali prva dva mjesta u svojoj skupini A, pa se igralo za prestiž. Međutim, čak ni uz obilatu pomoć francuskih sudaca, Barçine zvijezde nisu mogle do pobjede. Zagreb u posljednjem kolu skupine A u svojoj dvorani dočekuje švicarski Schaffhausen 25. ovog mjeseca.

Barcelona - Zagreb 29-30 Bosna - Savehof (kasnije) Redoslijed: 1. Barcelona 16 bodova, 2. Zagreb 14, 3. Schaffhausen 8, 4. Savehof 8 (-1), 5. Chambery 6, 6. Bosna Sarajevo 0 (-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo